Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Az óvodáskor betegsége az idősebb gyermekekre is veszélyes lehet

Gyermekkorban a leggyakoribb bőrbetegségek általában bakteriális vagy vírusos eredetű fertőzés következtében alakulnak ki. A száraz bőr miatt kialakult gyulladás, ekcéma mellett gyakoriak a csípések és a traumás sérülések is.

tovább a cikkre

A BÁRÁNYHIMLŐ TELJESEN ÁRTALMATLAN BETEGSÉG?

A gyermekkori bőrbetegségekkel kapcsolatban mindenkinek van véleménye, és persze mindig mindenki jobban tudja a másiknál, mit kellene csinálni, ha a gyerek ekcémás, vagy esetleg bárányhimlője van. Milyen tévhitek övezik a gyermekkori bőrbetegségeket? Figyeljenek csak!

tovább a cikkre

A VETÉLÉS UTÁN IS MARADHATNAK A TERHESSÉGI TÜNETEK

Becslések szerint a fogamzásoknak több mint a fele vetéléssel végződik. A legtöbbször ki sem derül, hogy erről van szó, a nők csupán annyit vesznek észre, hogy a menstruációs ciklusuk néhány napot késik. A spontán vetélések kockázata a szülők életkorával párhuzamosan növekszik.

tovább a cikkre

A férfi meddőség gyakoribb, mint gondolnánk

A nyugat-európai társadalmakban egyre nagyobb problémát jelent a meddő párkapcsolatok előfordulása. A meddőség az utóbbi évtizedekben súlyos és fokozódó egészségügyi és társadalmi problémát jelent a fejlett országokban is, ennek oka részben az egyre nagyobb számban előforduló férfi infertilitás.

tovább a cikkre

HOGYAN KEZELHETŐK A MEDDŐSÉGET OKOZÓ SZERVI ELVÁLTOZÁSOK?

Egyre több nő tervezi későbbi életkorban a gyermekvállalást, az idő előrehaladtával azonban csökken a teherbeesés esélye. Egy nő életében a legtermékenyebb időszak a húszas éveire tehető, ebben az életkorban körülbelül huszonöt százalék annak az esélye, hogy egy adott ciklusban terhesség jön létre. Ez a szám harmincöt év felett tíz százalékra csökken.

tovább a cikkre