Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Az SMR technika nagyon jól lazítja a kötőszövetet

A rendszeresen sportolók számára nem ismeretlenek az úgynevezett SMR (self-myofascial release) eszközök, amelyek az izom-, fascia- vagy kötőszövetlazításban nyújtanak segítséget.

tovább a cikkre

A flossing terápia már néhány alkalom után is eredményes

A mozgásszervi rehabilitációban és prevencióban nagyon népszerű és kiemelten fontos fizioterápiás eljárás a floss szalaggal végzett kompresszió, és vele egy időben kivitelezett mozgásterápia. A flossing terápia az ezzel végzett mozgásokra épül.

tovább a cikkre

Kineziotape a sportrehabilitációban

A sportrehabilitáció során a trénernek az edzés mellett alkalmanként különböző kiegészítő technikákra is szüksége van ahhoz, hogy páciense már gyógyultan tudjon visszatérni korábbi, választott mozgásformájához. Az egyik ilyen, edzés mellett használatos lágyszövetterápiás eszköz a kineziotape.

tovább a cikkre

A gerinctréning mindig preventív

Legyen szó gerinctréningről, preventiv gerinctréningről vagy gerinctornáról, egy dolog közös bennük: mindegyik a gerinc körüli szövetek regenerálásával foglalkozik, és mindegyik kiválóan alkalmas a civilizált ülő életmódból adódó gerincpanaszok megszüntetésére.

tovább a cikkre

A fasciatréning nem 21. századi találmány

A fascia egy rendkívül dinamikus szövet, ami az őt érő erőhatásoknak megfelelően akár drasztikusan is képes megváltoztatni mechanikai tulajdonságait. Gyengédebb érintésre lágy, rugalmas elmozdulással, nagy erejű ingerekre pedig rigiditással válaszol.

tovább a cikkre