Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Az orrsövényferdülés csak műtéttel szüntethető meg

Sokan gondolják azt, hogy a horkolást csak és kizárólag orrsövényferdülés okozhatja, pedig ez nem igaz. Az éjszakai hangzavarnak jóval több oka lehet, és ezek közül csak egy az orrsövényferdülés. De mi ez tulajdonképpen? Hogyan orvosolhatjuk?

tovább a cikkre

Gyermekkori orrvérzés: Mikor kell orvoshoz fordulni a problémával?

Gyermekkorban gyakran előfordulhat, hogy az orrjáratokból vér ürül. Milyen okai lehetnek az orrvérzésnek? Honnan tudjuk, mikor kell orvoshoz fordulni?

tovább a cikkre

Gyermekkori mandulaműtét: mikor van rá szükség, mire számítsunk a műtét után?

A téli időszakban gyakori légúti fertőzések következtében a torokmandulák mérete megnőhet, beszűkítheti a garatot, nehezebb lehet a nyelés, és egészen kicsi korban a levegővételt is akadályozhatja. Mikor érdemes eltávolítani a mandulákat és hogyan zajlik a lábadozás?

tovább a cikkre

Enyhe náthából komoly arcüreggyulladás

A felső légúti infekciók nem korlátozódnak egy szervre: a szájüregben, orrüregben, garatban, gégében, légcsőben is egyszerre fordulhatnak elő. Így a középfül és az orrmelléküregek mellett az arcüregre is átterjedhetnek.

tovább a cikkre

A gyermekkori torokgyulladás magától is elmúlhat

Az előttünk álló őszi-téli szezonban gyakran előforduló felsőléguti hurutos megbetegedéseknek az egyik legáltalánosabb következménye a torokgyulladás. Van olyan gyerek, aki szerencsés, és könnyen átvészeli, de olyan is akad, aki sokáig nyomja vele az ágyat.

tovább a cikkre