Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A bél-agy tengelyen történnek a fontos dolgok

Napjainkban egyre többször halljuk a bélflóra, mikrobiom, probiotikum, prebiotikum, vagy szimbiotikum kifejezéseket. Ha bekapcsoljuk a televíziót, szinte biztos, hogy találkozunk valamilyen bélflórahelyreállító készítmény reklámjával. Ez pedig egyáltalán nem a véletlen műve.

tovább a cikkre

A testmozgás a vércukor és az inzulinértékek rendezésében is segít

Azoknak, akik az inzulinrezisztencia diagnózisával egyidőben felhagynak a szénhidrátok fogyasztásával, van egy rossz hírünk. Ez nem egy nem jó taktika.

tovább a cikkre

Mit tegyünk, ha túlsúlyos a gyerek?

Míg a felnőtteknél a BMI jelzi azt, hogy milyen a súly és a testmagasság aránya, a gyerekeknél a percentilis görbe a sorvezető.

tovább a cikkre

Hogyan étkezzen a gyerek?

Az egészséges étkezés megalapozását érdemes már gyerekkorban elkezdeni. A helyes táplálkozás kialakításánál a szülőik példamutatása a legfontosabb, ugyanis a gyerekkorban rögzülő minta a felnőttkori táplálkozásra is hatással van.

tovább a cikkre

A helytelen táplálkozásnak a daganatos betegségek kialakulásában is jelentős szerepe lehet

A daganatos betegségek előfordulása nem csak hazánkban, hanem világszinten is folyamatos emelkedést mutat.

tovább a cikkre

Az vagy, amit megeszel: Az étkezési napló nem csak a dietetikusnak segít

Egyszer minden ember életében eljön az az időszak, amikor ráébred, hogy mennyire fontos az egészségesen táplálkozás. Ennek alapjairól ma már számos felületen olvashatunk, de ha ha valóban hiteles embertől szeretnénk megtudni, hogyan étkezzünk egészségesen, akkor érdemes olyan embert választani, aki dietetikus szakképesítéssel rendelkezik.

tovább a cikkre