Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A tinédzserkor átka: az akné

Ha nem is feltétlenül saját tapasztalatból, de bizonyára mindenki találkozott már az akné kifejezéssel. A tinédzserkor hosszan, olykor akár egy teljes évtizedig is elhúzódó bőrbetegségével nagyon sok kamasz küzd.

tovább a cikkre

A pikkelysömör nem gyógyítható

A psoriasisként is ismert bőrelváltozás egy krónikus betegség, amely bár napjainkban még nem gyógyítható, de a célzott kezeléseknek hála egyénileg igen hatékonyan kezelhető.

tovább a cikkre

Talpi szemölcs vagy tyúkszem?

A kérdés nem könnyű, hiszen a két elváltozást nagyon könnyű összetéveszteni.

tovább a cikkre

A futószemölcsöt HPV okozza

Legutóbbi cikkünkben arról ejtettünk szót, mennyi gondot tud okozni egy-egy makacsabb uszodaszemölcs. Nincs ez másként a futószemölcsökkel sem, hiszen ezek a jóindulatú kinövések is könnyedén megkeseríthetik a mindennapjainkat.

tovább a cikkre

Az uszodaszemölcs gyorsan terjed

Az uszodaszemölcsök nevükkel ellentétben nem csak uszodában szedhetők össze, de mivel nyirkos, nedves környezetben nagyobb eséllyel fordulnak elő, ezért a leggyakrabban az uszodát látogató gyermekek körében találkozunk velük.

tovább a cikkre