Ügyintézés

Egészségszámla nyitás

Egészségszámla nyitás (díjmentes)
A PRÉMIUM Egészségpénztári előnyök kihasználásához létre kell hoznod saját egészségszámládat. 
Az egészségszámla megnyitása nem jár költséggel, használata pedig rugalmas, az teljes mértékben az igényeidhez igazítható. 

Online

Telefon

Papír

Személyes

Adatváltozás

Ügyfélazonosítás (Pmt. törvény szerint)

A Pmt. törvény értelmében az ügyfélazonosítás elvégzésének hiányában nem tudod használni az egészségkártyád és szolgáltatásokat sem vehetsz igénybe!
Az azonosítást abban az esetben személyesen szükséges elvégezni, ha az igényelt szolgáltatás összege meghaladja a 4,5 millió Ft-ot.


Online

Papír

Személyes
Kapcsolattartási adatok változásának bejelentése

Online

E-mail

Telefon

Egészségpénztári szolgáltatások használata

Csodakártya beállítása, azaz az egészségkártya és egy bankkártya összekapcsolása

Ügyfélportálodon egyszerűen összekötheted a bankkártyád az egészségkártyával, így akkor is vásárolhatsz, ha egészségszámládon nincs pénz, hiszen az a bankkártyáról automatikusan a kellő mértékig feltöltődik. Mivel a Csodakártyás vásárláskor vagy számla ellenértékének beszedésekor pénz érkezik egészségszámládra, így ez befizetésének minősül és minden forintja után jár a 20% adókedvezmény.


Online
Befizetés az egészségszámlára

Bankkártyás fizetés esetén nem terhel a tranzakciós illeték! Tovább a bankkártyás befizetésre>>

Átutalással: 10918001-00000005-06060007 számlaszámunkra (külföldről: IBAN HU89 1091 8001 0000 0005 0606 0007) fizethetsz be.
A „Közlemény" rovatban kérjük, tüntesd fel neved és tagi azonosítód!

Munkáltatói átutalással: Írásban megbízhatod munkáltatód, hogy nettó munkabéredből havonta vonja le a befizetni kívánt összeget és utalja át az egészségszámládra.

Adóvisszatérítés igénylése
A PRÉMIUM Egészségpénztár adószáma a visszaigényléséhez: 18177734-2-41

Minden befizetett forint után 20% adókedvezménnyel élhetsz, évi max. 150 ezer Ft-ig, az szja erejéig.

Pénztárunk minden év január végén igazolást küld, amely alapján rendelkezhetsz adóbevallásodban a visszaigénylésről. A NAV az adóbevallás beadását követő 30 napon belül visszautalja az adókedvezmény összegét egészségszámládra, így az újból elkölthető egészségügyi kiadásaidra.
Családtag bejelentése (számla elszámolása, egészségcsomag vásárlása miatt)
Akár egész családod egészségügyi kiadásait elszámolhatod egészségszámládra, ha bejelented Őket Pénztárunkhoz.

Online

E-mail

Telefon

Papír

Személyes
Egészségpénztárra elszámolható termékek és szolgáltatások
Az egész család egészségügyi kiadásai és Családi Kassza szolgáltatások számolhatóak el az egészségszámládon keresztül. Ha bővebb információt szeretnél keress elérhetőségeinken:

E-mail

Telefon

Papír

Személyes

Számlakérés / számla leadás

Számla kiállítás készpénzes és bankkártyás vásárláskor

Termék vásárlásakor (pl. gyógyszer, szemüveg, kontaktlencse, babaápolás cikk, fogkefe, stb…)

Az egészségpénztárra elszámolható terméket bárhol meg lehet vásárolni.
A számlát a Pénztártag/pénztárhoz bejelentett családtag, mint vevő nevére, címére kell kiállíttatni és a Pénztártag tagi azonosítóját is fel kell tüntetni.

Szolgáltatás igénybe vétele esetén (pl. fogorvosi, magánorvosi, dietetikusi, magán kórházi, stb. ellátást fizetünk ki)

Akkor kérhetsz számlát, ha az adott szolgáltatónak van szerződése a Prémium Egészségpénztárral és/vagy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel.
A számlát a Pénztár, mint vevő nevére kell kiállítani: Prémium Egészségpénztár, 1138 Budapest Dunavirág utca 2-6., 18177734-2-41, de a számlán ezen felül mindenképpen fel kell tüntetni a Pénztártag (vagy a pénztárhoz bejelentett családtagja) nevét és tagi azonosítóját is.

Papír alapú egészségpénztári számla leadása
Az általad benyújtott, egészségszámlára elszámolható termékről, vagy szolgáltatásól szóló számlákat az év kilenc hónapjában a beérkezéstől számított 3 munkanapon belül kifizetjük megadott bankszámládra. És erre garanciát is vállalunk!
A november, december és január hónapokban a számlamennyiség jelentős növekedése miatt a kifizetési határidő megnövekedésével kell számolni. A családi kassza szolgáltatások kifizetési határideje hosszabb.


Online

Papír

Személyes
Elektronikusan kiállított egészségpénztári számla leadása
Elektronikus számlának minősül minden olyan számla, amelyet elektronikus formában bocsátottak ki és fogadtak be. A Pénztár azokat a számlákat sorolja ide, melyek elektronikus aláírást és ún. időbélyeget is tartalmaznak.

Ezeket a számlákat az alábbiak alapján lehet azonosítani:
• általában a fejlécben „Elektronikus számla” vagy „E-számla” szerepel, sokszor a számla sorszáma is E betűvel kezdődik,
• a szolgáltatók is elektronikus úton küldik el a vásárlónak, PDF dokumentumban csatolják, vagy elérési linket küldenek a vásárlást követően;
• kötelező kelléke az elektronikus aláírás, melynek érvényességét, hitelességét a Pénztár ellenőrzi.

E-mail

Egészségkártya

Egészségkártya és társkártya aktiválása

Postai levelezési címedre megküldjük egészségkártyád, amelyet a kézhez vételt követő 60 napon belül aktiválni kell. A kártya az aktiválást követő munkanaptól használható.

Családtag részére kibocsátott társkártyát csak telefonon lehet aktiválni. A kártyát az a személy aktiválhatja, akinek a neve a kártyán szerepel.


Online

Telefon

SMS
Egészségkártya és társkártya letiltása
Az elveszett, ellopott PRÉMIUM egészségkártyád és/vagy a társkártyád telefonon és az Ügyfélportálon tilthatod le. A letiltott kártyát  nem lehet újra aktiválni, helyette új kártyát kell igényelni.

Online

Telefon

Egészségcsomagok 

Védőháló egészségcsomag előfizetése családtagoknak

Védőháló szolgáltatáscsomagunk 23 komoly betegség esetén (pl. szívinfarktus, rák) fedezi az egészségügyi kezelés költségét 1 millió forintig.Várólista biztosítás 10 munkanapon belül CT vagy MR vizsgálatokat szervez meg és ezek költségét évi 300 ezer Ft-ig átvállalja. Egynapos sebészeti ellátás keretében évi 300 ezer Ft-ig magánellátásban végeztethetnek el műtéteket a biztosítottak. Kiegészítő diagnosztikai vizsgálatokra vonatkozó biztosítás keretében pedig 10 munkanapon belül kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok (pl. labor, röntgen, ultrahang) kerülnek megszervezésre és ezek költségét évi 25 ezer Ft-ig fedezi a biztosítás.
Új! 2022. április 1-től műtéti garancia szolgáltatással bővül a Védőháló, így 300 ezer Ft-ig térít abban az esetben, ha a Védőháló által finanszírozott Egynapos műtéti ellátások során állami háttérintézménybe kell szállítani további ellátásra.

Ha előfizetője vagy a Védőhálónak, egy évnél idősebb családtagjaid részére is előfizetheted.

Bővebben a Védőhálóról>>


Online

E-mail

Telefon

Papír

Személyes
Védőháló egészségbiztosítási szolgáltatásainak igénylése
A Védőháló szolgáltatáscsomagban foglalt egészségbiztosítások szolgáltatásait, a PRÉMIUM Ellátásszervezőn keresztül veheted igénybe.

Online
Next egészségcsomag előfizetése saját részre és családtagoknak

Saját részedre és családtagjaidnak is előfizetheted a Next egészségbiztosítási csomagot, így a biztosító a feltételeknek megfelelően megszervezi és állja az orvosi ellátások költségeit magánrendelőkben, magánkórházakban.

Bővebben a Nextről>>

Next egészségbiztosítási szolgáltatásainak igénylése
A PRÉMIUM Next Standard és Deluxe csomagok egészségbiztosítás szolgáltatásait is a PRÉMIUM Ellátásszervezőjén keresztül veheted igénybe.
Az ellátási igény bejelentése online lehetséges (szakorvosi vizit, diagnosztikus vizsgálat (labor, ultrahang, röntgen), orvosi másodvélemény). További tudnivalókért kattints a lenti online ikonra.
A 7/24 orvosi segélyvonal és a sürgősségi orvosi vizit telefonon igényelhető. További tudnivalókért és a telefonszámért kattints a lenti telefon ikonra.

Online

Telefon
Pajzs szolgáltatáscsomag előfizetése saját részre és családtagoknak
Pajzs szolgáltatáscsomagunk menedzserszűréshez hasonló komplex belgyógyászati vizsgálatokat biztosít kétévente, sorban állás és végtelen adminisztráció nélkül. Ezen felül orvosi másodvélemény szolgáltatást és gyógyszertámogatást vehetsz igénybe újonnan feltárt betegségek esetén. Díja: 2200 Ft/hó.

Online

E-mail

Telefon

Papír

Személyes

Elérhetőségek, kényelmi szolgáltatások

Ügyfélszolgálat és elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati kollégáink segítenek, bármilyen információ kérésről, vagy ügyintézésről legyen is szó!

Online

E-mail

Telefon

Papír

Személyes
Elektronikus kapcsolattartás
Válassz papírmentes megoldást, kérd valamennyi pénztári iratod elektronikusan! A postai megküldés helyett irataid elektronikusan éred el Ügyfélportálon. Új dokumentum feltöltésről email-ben értesítünk.

E-mail

Papír
Mobilapplikáció 
Mobilapplikációnk segítségével nyomon követheted egyenleged, befizethetsz egészségszámládra, módosíthatod kapcsolattartási adataid, biztosításaid, feltöltheted a termék vásárlásáról szóló számláid elszámolásra, vagy akár kereshetsz szolgáltatóink között.

Telefon
AVDH online dokumentumhitelesítés
Ügyintézés gyorsan és kényelmesen!
Élj a lehetőséggel és használd az online dokumentum hitelesítést! Ha rendelkezel kormányzati Ügyfélkapu regisztrációval, akkor a pénztárhoz beküldeni kívánt iratot AVDH hitelesítést követően már e-mailen is megküldheted a kapcsolat@premiumpenztarak.hu címre.
További tudnivalók>>

Online
MNB Pénzügyi Navigátor a tudatos fogyasztókért
A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény az MNB feladataként jelöli meg a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét, illetve a pénzügyi szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevők érdekeinek védelmét.

E tevékenység keretében az MNB vizsgálja a hazai és nemzetközi piaci folyamatokat, figyelemmel kíséri és ellenőrzi az intézmények jogszerű működését, kommunikációs csatornáit és azok tartalmát, általános sajtófigyelés keretében értékeli a pénzügyi intézményekről és szolgáltatókról megjelenő híreket, továbbá elemzi a jogszabályon alapuló adatszolgáltatás nyomán beérkező információkat.

A tudatos fogyasztói társadalom kialakítása, a megalapozatlan, helytelen fogyasztói döntésekből adódó félreértések és károk csökkentése érdekében az MNB proaktív pénzügyi fogyasztóvédelmi tájékoztató tevékenységet végez, professzionális ügyfélszolgálatot működtet, továbbá társintézményekkel, valamint a civil és a kereskedelmi-szolgáltató szféra szereplőivel működik együtt.

A mindennapi életben hasznos, pénzügyekkel kapcsolatos információk a Pénzügyi Navigátor tájékoztatóanyagokban érhetők el. A Pénzügyi Navigátor eszközrendszer pénzügyi fogyasztóvédelmi honlapból, tematikus füzetsorozatból, oktató- és egyperces kisfilmekből, termékválasztást és tudatos döntést segítő alkalmazásokból, valamint mobilapplikációból áll.

A megalapozott pénzügyi döntést ösztönző tájékoztatás mellett az MNB a panaszos helyzetek kezeléséhez is segítséget nyújt. A budapesti ügyfélszolgálat munkatársai személyesen, telefonon és írásban is rendelkezésre állnak, míg a fővárostól távol élő fogyasztók az MNB-vel együttműködő Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat szakértőihez fordulhatnak számos vidéki városban.

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben>>