Családi kassza

Jól jársz, ha családi kiadásaid egészségszámládon keresztül intézed!

A Családi Kasszával gyermeked iskoláztatási kiadásait (tankönyv, taneszköz, gyerekruházat), egyetemi vagy főiskolai hallgatói tandíját, kollégiumi elhelyezésének díját, lakáshiteled törlesztő részletét vagy az idősgondozás költségét is finanszírozhatod egészségszámládról. Emellett gyermeked születésekor és örökbefogadás esetén is egyszeri kifizetést igényelhetsz vagy kiegészítheted kieső jövedelmed a CSED, GYES, GYET ideje alatt.
Az adókedvezménynek köszönhetően akár évi 150 ezer Ft-tal jobban járhatsz, hiszen 750 ezer Ft biztos kiadást számolhatsz el egészségszámládra. Mindezzel akár évi 150 ezer Ft-ot is spórolhatsz, hiszen minden befizetett forint után 20% adókedvezmény jár, évi max. 150 ezer Ft-ig, az szja erejéig.

Családi kassza szolgáltatások

Gyermekszületéssel kapcsolatos ellátások kiegészítése - GYED
Gyermekszületés, örökbefogadás esetén egyszeri kifizetés
Gyermekgondozást segítő ellátások kiegészítése - GYES, GYET 
Nevelési-év kezdési, tanévkezdési költségek elszámolása
Felsőoktatási intézményben tanulók költségtérítése
Lakáscélú jelzáloghitel törlesztőrészletének elszámolása
Idősgondozás térítése
Temetési költség elszámolása

Megéri igényelned

A szolgáltatás igényléséhez töltsd ki nyomtatványunkat és csatold a kért mellékleteket. Postán beküldheted: PRÉMIUM Egészségpénztár, 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6., vagy leadhatod ügyfélszolgálatunkon ugyanitt.

Felhasználható Családi kassza egyenlegedbe az a befizetés kerül, ami legalább 180 napja beérkezett az egészségszámládra. Ez lehet egyéni vagy munkáltatói befizetés, támogatás. Az adóvisszatérítés és a hozam jóváírás időpontjától függetlenül növeli a Családi kassza egyenleget.