Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A MEDDŐSÉGI KIVIZSGÁLÁS ESSZENCIÁLIS

Melyek a természetes fogamzás feltételei a női szervezetben? Az egészséges reprodukciós rendszer, a tüszőérés, az érett petesejt kiszabadulása, és az ezeknek a szerveknek a működését szabályozó egészséges hormonrendszer. Ezek tökéletes működése nélkül a teherbeesés nem jön létre.

tovább a cikkre

MI ÁLLHAT A MEDDŐSÉG HÁTTERÉBEN?

A gyermekvállalás egy komoly döntés, amely milliónyi csodát, ugyanakkor jó néhány buktatót is rejt magában. Mivel napjainkban a családalapítás életkora egyre jobban kitolódik, az orvosok egyre több meddő esettel találkoznak.

tovább a cikkre

MELANÓMA, A CSENDES GYILKOS

A nyári időszakban bőrünk fokozottan ki van téve az UV-sugarak káros hatásainak. Fontos, hogy ilyenkor a bőrünk védelmére is odafigyeljünk, hiszen az óvatosság hiánya könnyedén a bőr daganatos megbetegedéséhez vezethet.

tovább a cikkre

AZ EREK ELMESZESEDÉSE ÉLETVESZÉLYES IS LEHET

A leggyakoribb felnőttkori szív- és érrendszeri betegségek az erek elmeszesedésének következményeként alakulnak ki, de az is előfordulhat, hogy a háttérben genetikai okok állnak.

tovább a cikkre

Az aspergeresek nehezen azonosítják az érzelmeket

Az Asperger-szindróma az autizmus spektrumzavar egyik megjelenési formája. Számos Asperger-szindrómás magától is felismeri, miben tér el viselkedése a többi embertől. Ennek köszönhetően természetesen arra is képesek, hogy ezeknek a társadalmi beilleszkedés szempontjából negatív viselkedési formáknak a leküzdésével vagy elkendőzésével meg tudjanak felelni a közösség elvárásainak.

tovább a cikkre