NANOTŰKKEL A SZEMRÁNCOK ELLEN: VISZLÁT, SZARKALÁBAK!

Általában a nőket szokta jobban zavarni a szem körüli első szarkalábak megjelenése. A szemkörnyéki kötőszövet gyengülésének eredményeképpen létrejövő apró ráncokat a szépségipar évtizedek óta próbálja meg eltüntetni, több-kevesebb sikerrel. A napjainkban újdonságnak számító nanotűvel történő szemkörnyékfiatalítás egyike a legjobb eredményt nyújtó szépészeti kezeléseknek.

Ez a speciális technológia ráadásul olyan esetekben is alkalmazható, amikor a szem alatti hyaluronsavas karikatöltést nem javasolják az orvosok.

NEM KELL FÉLNI A NANOTŰTŐL

A kezelés egyik nagy előnye, hogy a nagyon apró, szilikon-kristályból készült nanotűnek köszönhetően a kötőszövet erősítésére használt szérumot gyakorlatilag fájdalommentesen juttatják be a bőr alá. Mi történik ilyenkor a bőrrel? A több, mint ötvenféle hatóanyagot (szabad hyaluronsav, 12-féle vitamin, aminosavak, ásványi anyagok, nukleinsavak, koenzimek, antioxidánsok) tartalmazó szérum a kötőszöveti állományba érkezve feszesíti a bőrt, csökkenti a ráncokat, hatására kisimulnak a szem alatti karikák.

MIRE SZÁMÍTHATUNK?

A rendelőbe lépve az orvos első dolga, hogy megtisztítsa az arcbőrt, majd érzéstelenítő krémet vigyen fel rá. Itt kezdődik az igazi munka: a három szilikon kristályból álló nanotűkkel kerül be a bőrbe a szérum. Az icipici tűk használatának a folyadék biztonságos bevitelén kívül van egy másik előnye is: a szúrási mélység mindig ugyanakkora és ugyanannyira pontos lesz, így a bőr felszínén esetlegesen keletkező bevérzések száma a minimálisra csökken. A szérum bevitele után a páciens enyhe csípős érzést érezhet, de ez rövid időn belül elmúlik.
 A legjobb, ha ezt a típusú kezelést kúraszerűen alkalmazzuk: az eljárás elején 2-4 hetente három alkalommal, majd ezt követően a bőr állapotától függően évente érdemes igénybe venni. A szemkörnyék öregedésének kezelésére vagy megelőzésére használt nanotűs eljárás más arcfiatalító kezeléssel is kombinálható, emellett felkészítheti a szem alatti területet egy esetleges későbbi hyaluronsavas feltöltésre is.

A MELLÉKHATÁSOK ÁRTALMATLANOK

A szemkörnyék regenerálódásának ideje ebben az esetben egy-két nap, a felépülési idő szintén ennyi. A páciens a beavatkozást követően azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységeihez, nincs semmilyen megkötés. Szerencsére a szúrásnyomok hamar elmúlnak, de akit nagyon zavarna, az a kezelés után 12 órával már felrakhat egy könnyed nappali sminket magának. Bizonyos esetekben a szem beödémásodhat, de ez is néhány nap alatt elmúlik.

KEZELÉS UTÁNI TEENDŐK:
A kezelést követően három-négy napig kerülni kell az aktív sportot. Ne szoláriumozzunk, ne szaunázzunk!
Kerüljük a forró fürdőt!
Ne vegyünk igénybe újabb kozmetikai beavatkozásokat!
A kezelés után 12 órán át semmilyen smink és kozmetikum nem kerülhet a kezelt bőrfelületre.A cikk Dr. Szabó Gábor bőrgyógyász, orvos-kozmetológus, lézerspecialista együttműködésével készült.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN: