Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A radiológia a modern orvostudomány alappillére

A radiológia egy átfogó kifejezés. Minden olyan képalkotó módszer ennek az orvosi területnek az ernyője alá tartozik, ami a szerveink állapotára nyújt betekintést.

tovább a cikkre

5 tévhit a képalkotó diagnosztika világából, amit sokan igaznak hisznek

Ne higgyünk el mindent, amit hallunk! Ha az ismerősünknek elég volt a natív CT, az nem jelenti azt, hogy egy hasonló problémával nekünk sem kell majd kontrasztosra mennünk. Mindig a kezelőorvos dönt, de sokan vannak, akik ezt másképp gondolják.

tovább a cikkre

https://premiumegeszsegpenztar.hu/egeszsegrovat/vegbelszemolcs-es-vegbelserv-mindketto-veszelyes-de-jol-keze

A végbél-, nemi szemölcs vagy másnéven kondiloma alapvetően egy nemi úton terjedő fertőzésből kialakuló bőrelváltozás, melyet a HPV, a humán papilloma vírus típusai okoznak. A végbélsérv a végbélfal meggyengülése következtében jön létre. Mindkét elváltozás jól kezelhető, ha időben észrevesszük.

tovább a cikkre

A végbélrepedést komolyan kell venni

A végbélrepedést gyakran összekeverik a végbél bőrének berepedezésével, pedig a kettőnek semmi köze egymáshoz.

tovább a cikkre

Ülés helyett inkább álljunk

A home office térhódításával egy időben az aranyér, mint diagnózis is egyre többször hangzott el az orvosi rendelőkben. Mi lehet ennek az oka? Okozhat-e az ülőmunka önmagában aranyeret? A válasz sajnos igen.

tovább a cikkre