Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A zöldhályog vakságot okozhat

Minden betegség esetében nagyon fontos az időzítés. Ha baj van, derüljön ki hamar, mert így minél hamarabb elkezdhető a kezelés. Nincs ez másképp a zöldhályoggal, vagyis a glaukómával sem. Mivel ennél a szembetegségnél a már kialakult látáskárosodás nem fordítható vissza, ezért a diagnózis korai felállításával akár a látásunkat is megmenthetik az orvosok.

tovább a cikkre

A túllátás mesterségesen is létrehozható

A túllátás vagy távollátás egy olyan látáshiba, amelynek során nem a közeli, hanem a távoli tárgyakat látjuk élesnek. Mit játszódik le pontosan ilyenkor a szemünkben? Mivel jár az, ha valaki túllátó?

tovább a cikkre

A rövidlátás jól kezelhető

A rövidlátó emberek egy fénytörési hiba miatt a távoli tárgyakat elmosódottan, a közelieket viszont élesen látják. Mi okozza ezt a problémát?

tovább a cikkre

Szembetegségek - Tények és tévhitek

Ki tudja, hogy mi a különbség a zöldhályog és a szürkehályog között? A lézeres szemműtét idősebb korban már tényleg nem opció? Nézzük meg, mi az igazság!

tovább a cikkre

A testmozgás a vércukor és az inzulinértékek rendezésében is segít

Azoknak, akik az inzulinrezisztencia diagnózisával egyidőben felhagynak a szénhidrátok fogyasztásával, van egy rossz hírünk. Ez nem egy nem jó taktika.

tovább a cikkre