Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A szalmonella fertőzéseket baktérium okozza

A gyermekkoriban nagyon gyakori hasmenést okozhatja a szalmonella egyik fajtája, a szalmonellózis. Ez a kórkép gyakran járványosan jelentkezik, tömeges megbetegedéseket okoz.

tovább a cikkre

Amikor a gyerek hazaviszi a vírust

Sokszor tapasztaljuk, hogy a nyári táborozások után a gyerek jól lebetegszik. Általában azért történik ez, mert összeszedett valamilyen vírust. A gyermekkori hasmenések jelentős részét vírusfertőzések okozzák. A gyakran hányással kezdődő betegségeket egy-két nap elteltével követi a hasmenés, amely általában egy héten belül megszűnik.

tovább a cikkre

EBCSONT BEFORR - GYERMEKKORI SÉRÜLÉSEK

Vannak olyan, gyerekeket érintő sérülések, amelyek első látásra ugyan jelentéktelennek tűnnek, mégis súlyos következményekkel járhatnak.

tovább a cikkre

Kisgyermekkorban előforduló égéssel kapcsolatos balesetek

Ezek a balesetek leggyakrabban csecsemő, és kisdedkorban fordulnak elő. Miért éppen ilyenkor? Azért, mert az életkori sajátosságoknak megfelelően a kicsik utánozzák a szüleiket, kíváncsiak, mindent fel akarnak fedezni, mindent egyedül akarnak csinálni, de még ügyetlenek, a mozgáskoordinációjuk kevésbé fejlett, és a veszélyérzetük sem az igazi.

tovább a cikkre

A legtöbb gyermekkori baleset otthon történik

A gyermekkori balesetek kockázata akkor a legnagyobb, amikor a gyerek az egyik fejlődési fokról a másikra lép. Ezért amennyire csak lehet, biztonságossá kell tenni a gyermek környezetét! A legjobb, ha úgy fedezi föl a körülötte lévő világot, hogy nem ütközik folyamatosan akadályokba.

tovább a cikkre