Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A derékfájás az egyik leggyakoribb fájdalomtípus

A derékfájás a felnőtt lakosság nyolcvan százalékát érinti, de már a serdülők körében is előfordul, ráadásul a derékfájósok többsége visszatérő fájdalmakról számol be. A fájdalom közvetlen kiváltó oka lehet egy rossz vagy hirtelen mozdulat, de sokszor minden előjel nélkül lép fel.

tovább a cikkre

A gerincsérv sokszor tünetmentes

Ki tudja, milyen gerincproblémákkal érdemes orvoshoz fordulni? A gerincben kialakuló degeneratív elváltozásokat - többek között a gerincsérvet vagy porckorongsérvet is - sérülések vagy statikai rendellenességek okozhatják. A reumatológus szakorvos dolga, hogy megkeresse a fájdalom mögött megbúvó okokat.

tovább a cikkre

A porckopás népbetegség

Nem csak annak lehet porckopása, aki az idősebb korosztályhoz tartozik. A nehéz fizikai munka, a túlzásba vitt sportolás, vagy egy-egy nem megfelelően kezelt sportsérülés miatt is kikophatnak a porcok.

tovább a cikkre

Egy sima injekció is okozhat fertőzéses ízületi gyulladást

Ha az ízületet vírusok vagy baktériumok fertőzik meg, fertőzéses ízületi gyulladás jön létre.

tovább a cikkre

Az ízületi gyulladást akár a rossz szájhigiénia is okozhatja

Gyakorlatilag bármilyen életkorban, bármelyik ízületünkben kialakulhat az úgynevezett arthritis, vagyis az ízületi gyulladás.

tovább a cikkre