Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A GYERMEKKORI SZÍVBETEGSÉGEK NAGY RÉSZE VELESZÜLETETT RENDELLENESSÉG

Amikor meghalljuk, hogy a gyerekünk beteg, azonnal aggódni kezdünk. Nincs ez másképp a veleszületett szívbetegségek kapcsán sem. Ilyenkor is jellemző a szülőkre, hogy nagyon megijednek egy-egy diagnózistól. Izguljunk? Ne izguljunk? Ezúttal a Bethesda Gyermekkórház kardiológia ambulanciájának főorvosa, Dr. Gyenes Vilmos segít eligazodni a betegségek útvesztőjében.

tovább a cikkre

MIT JELENTENEK A MELLKASI FÁJDALMAK A GYEREKEKNÉL?

Egy gyermek kardiológiai kivizsgálása során nagy szerepe van a családi kórtörténetnek. Jó, ha az ezekkel kapcsolatos kérdésekre a szülő pontos választ tud adni, még jobb, ha felkészülten, a gyerek korábbi leleteivel együtt érkezik a szakorvosi rendelőbe. Más problémák állhatnak egy tini, és megint mások egy kisgyerek panaszai mögött. Dr. Gyenes Vilmos, a Bethesda Gyermekkórház kardiológus főorvosa a gyermekkori mellkasi fájdalmak mögött megbújó okokról beszélt nekünk.

tovább a cikkre

GYAKORI PROBLÉMÁK GYERMEKKORI SZÍVBETEGSÉGEK ESETÉN

A gyermekkori szívbetegségekre utaló tünetek – főleg újszülött és csecsemőkorban – jelentősen eltérnek a felnőtt szívgyógyászatban tapasztaltaktól.

tovább a cikkre