Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Enyhe náthából komoly arcüreggyulladás

A felső légúti infekciók nem korlátozódnak egy szervre: a szájüregben, orrüregben, garatban, gégében, légcsőben is egyszerre fordulhatnak elő. Így a középfül és az orrmelléküregek mellett az arcüregre is átterjedhetnek.

tovább a cikkre

A gyermekkori torokgyulladás magától is elmúlhat

Az előttünk álló őszi-téli szezonban gyakran előforduló felsőléguti hurutos megbetegedéseknek az egyik legáltalánosabb következménye a torokgyulladás. Van olyan gyerek, aki szerencsés, és könnyen átvészeli, de olyan is akad, aki sokáig nyomja vele az ágyat.

tovább a cikkre

Horkol a gyerek? Lehet, hogy orrpolipja van!

Ha folyamatosan be van dugulva a gyerek orra, vagy sokszor horkol, akkor az általánosnak számító nátha és allergia mellett a betegség oka egy vagy több, az orrüregben kialakuló polip is lehet.

tovább a cikkre

Középfülgyulladás: a vérbő, erezett dobhártya intő jel

A fülfájást leggyakrabban a külső hallójárat, vagy a középfül gyulladása okozza. A betegség csecsemő és kisgyermekkorban észlelhető gyakoribb előfordulása részben a fül anatómiai felépítésével magyarázható.

tovább a cikkre

A melegítés a megoldás a gyermekkori arc- és középfülgyulladásra?

A kisgyermekkor leggyakoribb betegségei közé tartoznak a felső légúti megbetegedések, amelyek az előttünk álló őszi és téli időszakban halmozottan fordulnak elő. Milyen tévhiteket hallunk a leggyakrabban ezeknek a betegségeknek a szövődményeivel kapcsolatban?

tovább a cikkre