Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A bokarándulás és a bokaficam nem ugyanaz

A boka kificamodásának, rándulásának számtalan oka lehet. Futás, vagy sportolás közben, hirtelen helyzetváltoztatásnál, de akár egy rosszul sikerült banális lépésnél is előfordulhat, hogy nem természetes módon tesszük le a lábunkat, és a teljes testsúlyunk rossz irányban nehezedik a bokára.

tovább a cikkre

Tények és tévhitek a gyermekkori sérülésekkel kapcsolatban: Csuklótörés — kell vagy nem kell gipsz?

A gyermekkorban kifejezetten gyakori végtagsérülésekkel, csonttörésekkel kapcsolatban mindenkinek van véleménye, de nem mindenkié fedi a valóságot. Ki tudja például, hogy kell, vagy nem kell gipsz csuklótörés esetén? Vagy hogy mi a helyzet a kulcscsonttöréssel?

tovább a cikkre

Az orrsövényferdülés csak műtéttel szüntethető meg

Sokan gondolják azt, hogy a horkolást csak és kizárólag orrsövényferdülés okozhatja, pedig ez nem igaz. Az éjszakai hangzavarnak jóval több oka lehet, és ezek közül csak egy az orrsövényferdülés. De mi ez tulajdonképpen? Hogyan orvosolhatjuk?

tovább a cikkre

Gyermekkori orrvérzés: Mikor kell orvoshoz fordulni a problémával?

Gyermekkorban gyakran előfordulhat, hogy az orrjáratokból vér ürül. Milyen okai lehetnek az orrvérzésnek? Honnan tudjuk, mikor kell orvoshoz fordulni?

tovább a cikkre

Gyermekkori mandulaműtét: mikor van rá szükség, mire számítsunk a műtét után?

A téli időszakban gyakori légúti fertőzések következtében a torokmandulák mérete megnőhet, beszűkítheti a garatot, nehezebb lehet a nyelés, és egészen kicsi korban a levegővételt is akadályozhatja. Mikor érdemes eltávolítani a mandulákat és hogyan zajlik a lábadozás?

tovább a cikkre