Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A hialuronsav tökéletes a ráncfeltöltésre

Az optimális hidratálás megőrzése kulcsfontosságú az egészséges bőr számára: megfelelő mennyiségű víz nélkül a bőr kiszárad, és kevésbé hatékonyon tud védőrétegként szolgálni. Mivel a hialuronsav a saját súlyának sokszorosát képes vízből megkötni, így képes rá, hogy megakadályozza a bőr nedvességtartalmának elvesztését.

tovább a cikkre

Tévhitek a szépészeti kezelések világából

Aki szépülni szeretne, jó, ha alaposan utánanéz annak, mi az igazság a különböző orvosi-esztétikai kezelésekkel kapcsolatban.

tovább a cikkre

A szemfelszíni betegségeket gyakran a száraz szem okozza

Kötőhártyagyulladás és a szemhéjgyulladás esetén a szem felszíni rétegei sérülnek, ezért szemfelszíni betegségeknek is nevezzük őket. Ha ezek a rétegek, vagyis a kötőhártya és a szaruhártya nem épek, a szervezet általában gyulladással reagál.

tovább a cikkre

A száraz szemet folyamatosan ápolni kell

Olyan korban élünk, amiben gyakorlatilag elkerülhetetlen a képernyőhasználat. Hétvégi közös mozidélután a televízió előtt? Egy iskolai házifeladat megoldása online? Zoom meeting a kollégákkal? Mindegyikben van valami közös: egyik sem tesz túl jót a szemnek. A száraz szem szindrómát ugyanis a sokszor a túlzásba vitt képernyőidő okozza.

tovább a cikkre

Mi okozza az időskori makula degenerációt?

Az időskori szembetegségek között gyakran előforduló makula degeneráció, vagyis a sárgafolt sorvadása általában az 50 év fölötti korosztályt érinti, és gyógyítása csak részben lehetséges.

tovább a cikkre