Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A gerinctréning mindig preventív

Legyen szó gerinctréningről, preventiv gerinctréningről vagy gerinctornáról, egy dolog közös bennük: mindegyik a gerinc körüli szövetek regenerálásával foglalkozik, és mindegyik kiválóan alkalmas a civilizált ülő életmódból adódó gerincpanaszok megszüntetésére.

tovább a cikkre

A 20 és 40 év közötti nők közel harmada küzd migrénes fejfájással

A migrén és más fejfájások nagy része jól kezelhető, ám vannak olyan esetek is, mikor a fejfájás komolyabb betegséget jelez.

tovább a cikkre

A fasciatréning nem 21. századi találmány

A fascia egy rendkívül dinamikus szövet, ami az őt érő erőhatásoknak megfelelően akár drasztikusan is képes megváltoztatni mechanikai tulajdonságait. Gyengédebb érintésre lágy, rugalmas elmozdulással, nagy erejű ingerekre pedig rigiditással válaszol.

tovább a cikkre

A fasciarendszer az emberi test különböző részeit köti össze

A fascia a kötőszövet része: egy teljes testen áthúzódó, összefüggő, kifeszített háló, amely mindent beburkol: az egyes szerveket, izmokat, ereket, idegeket éppúgy, mint az egész testet.

tovább a cikkre

A sportsérülések kezelési protokollja nemzetközi iránymutatásokat követ

A sportrehabilitációs sérüléseknél a gyógyulás egyes szakaszaiban más és más rehabilitációs feladatokra van szükség. Más szabályok vonatkoznak az akut sérülések kezelésére és mások a krónikus sérülések ellátására.

tovább a cikkre