Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A NAPFÉNY EZER ARCA

A napfény nagyon jó hatással van szervezetünkre, számos jótékony hatása ismert. Egyik fontos szerepe, hogy hatására az agyunkban szerotonin, vagy más néven boldogsághormon szabadul fel. Júniusi cikksorozatunk aktuális részében a napozás és a bőr relációját vizsgáljuk!

tovább a cikkre

A BŐRALLERGIA JÓL KEZELHETŐ?

A bőrallergia is egy túlérzékenységi reakció. Túlzott immunvédekezés olyan anyagokkal szemben, melyek normális körülmények között semmilyen válaszreakciót nem váltanak ki a szervezetünkből. Ki tudja, mi felel ezért a túlzott védekezésért? Dr. Csitos Ágnes, a Bethesda Gyermekkórház gyermekbőrgyógyásza a bőrallergiáról mesélt nekünk.

tovább a cikkre

MIT KELL TUDNI AZ ALLERGIÁRÓL?

Milyen fajtái vannak az allergiának? Milyen tünetek esetében gondoljunk allergiára? Mi a különbség a helyi és a szisztémás allergiás reakció között? Kérdéseinkre Dr. Kárász Hajnalka, a Bethesda Gyermekkórház gyermekpulmunológus főorvosa válaszolt.

tovább a cikkre

AZ AUTIZMUS TÜNETEI MÁR GYERMEKKORBAN FELISMERHETŐK

Nem is gondolnánk, hogy a leendő édesanyák hány álmatlan éjszakát töltenek az ágyukban forgolódva azon fohászkodva, hogy jaj, csak egészséges legyen. Mármint a születendő gyermek. Nagyon sok betegség már a terhesség alatt kiszűrhető, az autizmus spektrum zavar azonban nem ilyen. Cikksorozatunk második része a kisgyermekkorban jelentkező autizmusról szól.

tovább a cikkre

A HELYTELEN MOZGÁSTECHNIKA TÉRDSÉRÜLÉST OKOZHAT

Nyáron rengeteget túrázunk, biciklizünk, futunk, sok olyan mozgásformát űzünk, amik speciális terhelést rónak a lábunkra. A túlerőltetés vagy a helytelenül végzett mozgás pedig gyakorta vezet térdfájdalomhoz. De mitől fájhat még a lábunk? Dr. Vernes Rékával, a Swiss-Prémium Egészségközpont sportorvosával a térd sérüléseiről beszélgettünk.

tovább a cikkre