Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Mi fán terem a kiskamasz?

Hány éves kortól beszélünk kiskamasz korról? Miért van az, hogy az emberek általában úgy gondolják, hogy manapság korábban kamaszodnak a gyerekek, mint mondjuk húsz évvel ezelőtt? Mihez kezdjünk egy kiskamasszal? Károlyi Lillával, a Bethesda Gyermekkórház klinikai szakpszichológusával arról beszélgettünk, mi mozgatja a kiskamaszokat és hogyan kezeljük a velük történő konfliktusokat.

tovább a cikkre

Milyen tünetei vannak a gyermekkori szorongásnak?

A gyermekkorban jelentkező túlzott mértékű szorongás nem mindig látható, nem mindig egyértelmű.

tovább a cikkre

A kisikoláskor leggyakoribb lelki problémái

A tanév elején megsűrűsödtek a családok iskolával kapcsolatos problémái. Azoknál a gyerekeknél, akik most kezdték az elsőt vagy iskolaváltás miatt kerülnek új környezetbe, természetes az izgalom, a félelem az új helytől, helyzettől.

tovább a cikkre

Mi áll a tikkelés mögött?

Bár nagyon sok tévhit tűnik igaznak, azért ne higgyünk el mindent, ami hallunk!

tovább a cikkre

A gerincsérv sokszor tünetmentes

Ki tudja, milyen gerincproblémákkal érdemes orvoshoz fordulni? A gerincben kialakuló degeneratív elváltozásokat - többek között a gerincsérvet vagy porckorongsérvet is - sérülések vagy statikai rendellenességek okozhatják. A reumatológus szakorvos dolga, hogy megkeresse a fájdalom mögött megbúvó okokat.

tovább a cikkre