Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Hogyan ismerhető fel a borderline személyiségzavar?

Ha valaki a mindennapjaiban rendszeresen nagyon nagy mélységeket és magasságokat, szélsőséges hangulatingadozásokat él meg, ráadásul ez az állapot önkárosító tünetekkel jár együtt, nagy valószínűséggel borderline, határeseti személyiségzavara van. Hihetetlennek tűnik, de a betegségre jellemző intenzív hangulatváltásokkal és impulzív dühösséggel jellemzett kórképekre ókori feljegyezésekben is találhatunk példát.

tovább a cikkre

A látássérülés mint fogyatékosság

A hallássérülés mellett az érzékszervi fogyatékosságok közé tartozik a látássérülés is. Látássérültek azok az emberek, akiknek a látása már születésétől fogva nem tökéletes, vagy később bármilyen oknál fogva visszafordíthatatlanul elromlik. Ezeknek az embereknek az integrálása a társadalomba éppen annyira fontos, mint a jól látó társaiké.

tovább a cikkre

A beszédfejlődési zavarok hatással vannak a személyiségfejlődésre

A kommunikációs problémák okait elsősorban a nyelvi- és beszédfejlődésben, illetve ezek elmaradásában és zavaraiban kell keresnünk.

tovább a cikkre

Szemüveg vagy kontaktlencse?

A szemüveg kontra kontaktlencse kérdés hosszú évek óta borzolja a kedélyeket. Mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy melyik a jobb. Nekünk is.

tovább a cikkre

MILYEN A JÓ SZEMÜVEG?

Októberi cikksorozatunk folytatásaként a szem betegségei után a sok problémára megoldást nyújtó szemüvegekről lesz szó. Ki tudja például, hogy milyen típusú felületkezeléssel ellátott szemüveglencse a legmegfelelőbb autóvezetéshez? Mi igen!

tovább a cikkre