Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A pikkelysömör nem gyógyítható

A psoriasisként is ismert bőrelváltozás egy krónikus betegség, amely bár napjainkban még nem gyógyítható, de a célzott kezeléseknek hála egyénileg igen hatékonyan kezelhető.

tovább a cikkre

Talpi szemölcs vagy tyúkszem?

A kérdés nem könnyű, hiszen a két elváltozást nagyon könnyű összetéveszteni.

tovább a cikkre

MELANÓMA, A CSENDES GYILKOS

A nyári időszakban bőrünk fokozottan ki van téve az UV-sugarak káros hatásainak. Fontos, hogy ilyenkor a bőrünk védelmére is odafigyeljünk, hiszen az óvatosság hiánya könnyedén a bőr daganatos megbetegedéséhez vezethet.

tovább a cikkre

A TÁPLÁLKOZÁS SZEREPE A BŐRÁPOLÁSBAN

A rendszertelen táplálkozás, a manapság divatos fogyókúrák, a túlzott vitaminfogyasztás, a kevés pihenés, a stressz, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás mind-mind kihatnak a bőrünkre.

tovább a cikkre

A NAPFÉNY EZER ARCA

A napfény nagyon jó hatással van szervezetünkre, számos jótékony hatása ismert. Egyik fontos szerepe, hogy hatására az agyunkban szerotonin, vagy más néven boldogsághormon szabadul fel. Júniusi cikksorozatunk aktuális részében a napozás és a bőr relációját vizsgáljuk!

tovább a cikkre