Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

ROVARCSÍPÉSEK: CSALÁNKIÜTÉSTŐL AZ ANAFILAXIÁS SOKKIG

Végre elérkezett a várva-várt nyári pihenés. Kirándulunk, túrázunk, a szép, napos időnek köszönhetően időnk nagy részét a szabadban töltjük. Azonban néhány alattomos rovar képes megkeseríteni a felüdülésre szánt szabadságunkat. Dr. Csitos Ágnes, a Bethesda Gyermekkórház gyermekbőrgyógyásza megosztja velünk, milyen rovarcsípésekkel találkozhatunk nyaranta, és hogy mire kell odafigyelnünk, ha megtörtént a baj.

tovább a cikkre

A BŐRALLERGIA JÓL KEZELHETŐ?

A bőrallergia is egy túlérzékenységi reakció. Túlzott immunvédekezés olyan anyagokkal szemben, melyek normális körülmények között semmilyen válaszreakciót nem váltanak ki a szervezetünkből. Ki tudja, mi felel ezért a túlzott védekezésért? Dr. Csitos Ágnes, a Bethesda Gyermekkórház gyermekbőrgyógyásza a bőrallergiáról mesélt nekünk.

tovább a cikkre

MIT KELL TUDNI AZ ALLERGIÁRÓL?

Milyen fajtái vannak az allergiának? Milyen tünetek esetében gondoljunk allergiára? Mi a különbség a helyi és a szisztémás allergiás reakció között? Kérdéseinkre Dr. Kárász Hajnalka, a Bethesda Gyermekkórház gyermekpulmunológus főorvosa válaszolt.

tovább a cikkre