Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Széndioxidos lézeres kezelések a szépség szolgálatában

A lézeres bőrfiatalítás egy olyan eljárás, melynek célja a bőr megújítása és fiatalítása. A technológia az elmúlt évtizedekben rendkívüli ívű fejlődésen és szemléletváltozáson ment át.

tovább a cikkre

Nanotűvel a szemráncok ellen

Általában a nőket szokta jobban zavarni a szem körüli első szarkalábak megjelenése. A szemkörnyéki kötőszövet gyengülésének eredményeképpen létrejövő apró ráncokat a szépségipar évtizedek óta próbálja meg eltüntetni, több-kevesebb sikerrel. A napjainkban újdonságnak számító nanotűvel történő szemkörnyékfiatalítás egyike a legjobb eredményt nyújtó szépészeti kezeléseknek.

tovább a cikkre

A rosacea nőknél gyakrabban fordul elő

A rosacea egy olyan krónikus bőrbetegség, amelynek következtében a bőr erei kitágulnak, felszíne kipirosodik és gyakran gyulladt csomók is árnyalják a képet.

tovább a cikkre

A Drakula terápia nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott

A hazánkban csak Drakula terápiaként elterjedt esztétikai beavatkozást már elég sokan ismerik. A kezelés során a páciens saját vérét használják fel bőrének megfiatalításra.

tovább a cikkre

FTC és COG - a bioszálas arckezelések titka

Ha az arcunk már nem olyan feszes, mint amilyen fiatalabb korunkban volt, de nem akarunk sebészkés alá feküdni, remek alternatívát jelenthetnek az úgynevezett bioszálas, vagy, ahogy hazánkban elterjedtek, vékonyszálas arckezelések.

tovább a cikkre

A botox nem ráncfeltöltésre való

Az idő múlásával egyre többen vesznek igénybe úgynevezett fiatalító kezeléseket. Ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a szépséget rengeteg kultúrában a fiatalsághoz kötik. Nevezhetjük emberi gyarlóságnak is, de tény, hogy kortól függetlenül vágyunk rá, hogy szépek, fiatalosak maradjunk. A kérdés már csak az, hogy hogyan tehetjük ezt meg.

tovább a cikkre

A hialuronsav tökéletes a ráncfeltöltésre

Az optimális hidratálás megőrzése kulcsfontosságú az egészséges bőr számára: megfelelő mennyiségű víz nélkül a bőr kiszárad, és kevésbé hatékonyon tud védőrétegként szolgálni. Mivel a hialuronsav a saját súlyának sokszorosát képes vízből megkötni, így képes rá, hogy megakadályozza a bőr nedvességtartalmának elvesztését.

tovább a cikkre