Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

NYERŐ PÁROS: A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ÉS AZ ORVOS

Az IEEE Transactions on Medical Imaging című kiadványban közzétett új eredmények szerint a mesterséges intelligenciával való együttműködés több emlőrák felismerésében is jelentős segítséget nyújthat a radiológusnak.

tovább a cikkre

HOGYAN SEGÍTHET A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ABBAN, HOGY ÉDES LEGYEN AZ ÁLMUNK?

Nem mondunk újat azzal, hogy az alvás bizony alapszükséglet. A kevés vagy rossz minőségű alvás számtalan negatív hatással bír, sok más dolog mellett az egészségi állapotunkat is befolyásolja. Az Urbandroid által fejlesztett alkalmazás többek között az alvásciklus monitorozásával segíti az applikáció felhasználóját abban, hogy pihenése a lehető legoptimálisabb legyen.

tovább a cikkre

AZ ADA SEGÍT, HA BAJ VAN

Az ADA egyike azoknak az európai egészségügyi-technológiai startupoknak, amik időben észrevették az MI alapú orvoslásban rejlő lehetőségeket. A társaság távorvoslást alkalmazó applikációja a felhasználók által megadott tüneteket kiértékelésével egy lehetséges diagnózist állít fel a beteg részére.

tovább a cikkre

AZ MI SZEREPE A DIAGNOSZTIKÁBAN

Az IBM-es Watsonra, aki – vagy ami – korunk egyik legismertebb MI-je, 2011-ben figyelhettünk fel, amikor – 90 számítógépes szerverrel a háta mögött – rekordot döntött és nyert a Jeopardy nevű televíziós műveltségi vetélkedőn. Azóta pedig az élet több területén is hasznosították már. A nagyvállalat azonban többet szeretett volna elérni: szuperszámítógépével az orvostudományt is forradalmasítani akarta.

tovább a cikkre

HOL VAN AZ ÁLLAT-ASSZISZTÁLT TERÁPIA HELYE A GYÓGYÍTÁSBAN?

Az állat-asszisztált terápiáról egyre többet hallani, de kevesen tudják, mi ez pontosan, vagy hogy mikor, milyen esetekben lehet rá szükség. A témával kapcsolatos kérdésekre Dr. Hegyi Márta, a Bethesda Gyermekkórház Neurológiai Osztályának főorvosa segített megtalálni a válaszokat.

tovább a cikkre