Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

KONTAKTLENCSE, AZ ALTERNATÍV MEGOLDÁS

Szemészeti problémák esetén az orvosok gyakran ajánlják a szemüveg alternatívájaként a kontaktlencséket. Milyen fajtái vannak? Mit érdemes tudni róluk? Utánajártunk, hogy Önöknek már ne kelljen!

tovább a cikkre

ISMERJÜK MEG AZ 1-ES TÍPUSÚ CUKORBETEGSÉGET!

Nem túlzás azt állítani, hogy szinte mindenkinek van cukorbeteg ismerőse. Hogy miért? Mert a diabétesszel küzdők száma ma Magyarországon eléri az egymillió főt. Gondolta volna például, hogy az 1-es típusú diabétesz akkor alakul ki, ha a test immunrendszere a saját sejtjeit ellenanyagként ismeri fel, és immunválaszt indít ellenük?

tovább a cikkre

A CUKORBETEGSÉG A GYERMEKEKET SEM KÍMÉLI

Nagyon sok olyan információ kering a a köztudatban a gyermekkori cukorbetegség kapcsán, ami nem teljesen fedi a valóságot. Kinőhető? Csak inzulinterápiával kezelhető? Az 1-es típusú diabéteszhez van köze? Utánajártunk. Novemberi cikksorozatunk utolsó cikkében is Dr. Vura Tünde, a Swiss Prémium Egészségközpont diabetológus szakorvosa segített abban, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek.

tovább a cikkre

MIT KELL TUDNI A 2-ES TÍPUSÚ DIABÉTESZRŐL?

November 14-én van a cukorbetegek világnapja. Mi a PRÉMIUM Egészségpénztárnál az egész hónapot arra szánjuk, hogy minden lehetséges információt átadjunk olvasóinknak a cukorbetegséggel kapcsolatban. Novemberi cikksorozatunk második része a 2-es típusú diabetes mellitusról szól.

tovább a cikkre

A GYERMEKKORI VÉDŐOLTÁSOK MEGHATÁROZÓAK

Szülőként mindannyian tapasztaljuk, hogy közösségbe kerülés után a gyerekeink eleinte gyakrabban betegszenek meg. Látjuk, hogy milyen gyorsan tud terjedni egy-egy fertőzés a bölcsiben, oviban, iskolában. Gondoljunk csak az őszi-téli légúti betegségekre vagy a nem ritka hányós-hasmenős vírusfertőzésekre. A közösségben könnyen járványt okozó fertőzések miatt nagyon fontos, hogy a védőoltással megelőzhető betegségek ellen lehetőség szerint minden gyerek oltva legyen, mielőtt közösségbe kerül.

tovább a cikkre