Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

FÁJ, VAGY NEM FÁJ A MAMMOGRÁFIAI VIZSGÁLAT?

A mammográfiai vizsgálattal kapcsolatban sok tévhit kering online és offline egyaránt. Ezek eloszlatásában Dr. Juhász Andrea, a Swiss Prémium Egészségközpont radiológusa segített nekünk.

tovább a cikkre

MI AZ IGAZSÁG A MEGFÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN?

A megfázás az a betegség, ami az év bármelyik szakában utolérhet minket. Nem számít, hogy tél van, tavasz, nyár vagy ősz, ha nem figyelünk oda magunkra, egykettőre a kanapén találjuk magunkat egy nagy bögre tea és megszámlálhatatlanul sok papírzsebkendő társaságában.

tovább a cikkre

A TÁPLÁLKOZÁS SZEREPE A BŐRÁPOLÁSBAN

A rendszertelen táplálkozás, a manapság divatos fogyókúrák, a túlzott vitaminfogyasztás, a kevés pihenés, a stressz, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás mind-mind kihatnak a bőrünkre.

tovább a cikkre

ISMERJÜK FEL A LEGGYAKORIBB SZEMBETEGSÉGEK TÜNETEIT!

Annak, hogy a szervezetünk nem működik megfelelően, több jele is van. Nagyon sokszor előfordul, hogy ezeket a jeleket nem vesszük komolyan, vagy egyáltalán nem is vesszük figyelembe. Azonban ha a látásunkkal van probléma, azzal általában azonnal orvoshoz fordulunk, hiszen a rosszul látás - sok egyéb mellett - a mindennapi tevékenységeink elvégzésében is akadályoz minket.

tovább a cikkre

AZ ÍZÜLETI KOPÁS A KORRAL JÁR

A leggyakoribb ízületi megbetegedések 50 év felett a degeneratív eltérések. Leggyakrabban a csípő, majd a térd és a váll okozza a legtöbb panaszt, de természetesen a többi nagyízületben (boka, könyök, csukló stb.), valamint kisízületekben - így a gerinc kisízületeiben - is kialakulhat kopásos eltérés. Ahogy öregszik az emberi test, úgy válik egyre biztosabbá, hogy az ízületi problémákkal egy bizonyos kor felett már számolni kell.

tovább a cikkre