Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

AZ ANTIDEPRESSZÁNS FÜGGŐSÉGET OKOZ?

Az emberi psziché működése elképesztően összetett. Talán emiatt is van annyi félinformáció a köztudatban a leggyakoribb pszichológiai betegségekkel és azok kezelésével kapcsolatban.

tovább a cikkre

MIT CSINÁL VALÓJÁBAN A PSZICHOLÓGUS?

A kérdés minden bizonnyal a legtöbb ember fejében megfordult már. Annak, aki még soha nem járt pszichológusnál, csak sejtései lehetnek arról, hogy hogyan zajlik egy terápia. A pszichológus tényleg a vesénkbe lát? Mindjárt kiderül.

tovább a cikkre

A PARKINSON-KÓR VALÓBAN HALÁLOS BETEGSÉG?

Az idegrendszeri betegségekkel kapcsolatban általában sok kérdés merül fel. Sokan például nem tudják, mit jelent pontosan, ha valaki Alzheimer-kórban vagy Parkinson betegségben szenved, ahogy azt sem, hogy milyen az élete annak, akinek demenciája van vagy Sclerosis Multiplex-szel küzd. Rengeteg tévhit kering a köztudatban, ezekből válogattunk.

tovább a cikkre

VÉDŐOLTÁS: SZÜKSÉGES, VAGY SZÜKSÉGTELEN?

Az MMR oltás autizmust okoz? A bárányhimlő oltás teljesen fölösleges? Mi az igazság a védőoltásokkal kapcsolatban? Van pár meglepetésünk!

tovább a cikkre

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK: KEVÉS MOZGÁS IS SZÁMÍT?

A rendszeres mozgásról a legtöbb ember azt hiszi, hogy túl sok időt vesz el az életünkből, pedig egy délutáni kertészkedéssel vagy egy könnyed esti sétával is sokat teszünk az egészségünkért. De vajon fogyhatunk mozgás nélkül is? A mozgással kapcsolatos tényekről és tévhitekről Dr. Vernes Réka, a Swiss Prémium Egészségközpont sportorvosa mesélt nekünk.

tovább a cikkre