Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Mikortól kell fogat mosni?

Bár banálisnak tűnik a kérdés, nagyon sokak számára nem egyértelmű válasz. Már kisbaba korban? Anyatejes táplálásnál? A hozzátáplálás elkezdését követően?

tovább a cikkre

Minden szemölcsöt vírus okoz?

A szemölcs az egyik leggyakrabban előforduló gyermekkori bőrbetegség, éppen ezért rengeteg tévhit övezi. Amikor a kis, néhány milliméteres göbök megjelennek a bőrfelszínen, ne várjunk sokáig, hanem menjünk orvoshoz!

tovább a cikkre

Tényleg csak a nők képesek felfázni?

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, hogy az urológusok órákat tudnának mesélni a szakterületüket érintő tévhitekről. Csemegézzünk a leggyakoribbak közül!

tovább a cikkre

Húzogassuk vagy ne húzogassuk? Ez itt a kérdés!

A fiús anyukák örökös félelme, hogy valamit elnéznek azokkal az egészségügyi problémákkal kapcsolatban, amik kifejezetten fiúknál fordulnak csak elő. Aggodalomra semmi ok! Segítünk tisztán látni néhány alapvető kérdésben!

tovább a cikkre

Köldöksérv: ragasztgassuk vagy ne ragasztgassuk?

Nem baj, ha nem állunk a helyzet magaslatán, amikor a gyermekkorban kialakult sérvekről van szó, vagy más, gyermeksebészeti problémával állunk szemben. Segít az orvos! Dr. Petrovics András gyermeksebész profi a fenti témákkal kapcsolatos tévhitek eloszlatásában.

tovább a cikkre