Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Laktózintoleranciával is fogyaszthatunk tejtermékeket

Az ételallergia során fellépő, sokszor életveszélyes tünetekért az immunrendszer túl heves válasza a felelős, amit az ételben levő allergén vált ki, míg az ételintoleranciáért maga az emésztőrendszer a felelős. A két dolog teljesen mást jelent.

tovább a cikkre

A gyulladásos bélbetegségek általában fiatalabb korban jelentkeznek

Azt már szerencsére sokan tudják, hogy beleink egészségének megőrzése érdekében érdemes sok rostot, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, de azt talán kevesebben, hogy miért. Hogyan segít a rendszeres gyümölcsfogyasztás például a vastagbél egészségesen tartásában? Milyen következményekkel jár, ha nem figyelünk oda az étkezésünkre?

tovább a cikkre

Mik a vékonybél leggyakoribb betegségei?

Számtalan ok vezethet a bélbetegségek kialakulásához. A beleink amellett, hogy sok tekintetben nagyon ellenállóak, nem mindig működnek megfelelően.

tovább a cikkre

Hogyan teszik jobbá az életünket a baktérumok?

Ahhoz, hogy kicsit jobban képbe kerüljünk azzal kapcsolatban, hogy mi zajlik az étel szájon keresztüli bevitele, majd a végtermék távozása között a szervezetünkben, nem árt, ha egy kicsit jobban ismerjük a testünket, különös tekintettel az emésztőrendszerünkre.

tovább a cikkre

Mikor menjünk gasztroenterológushoz?

Gasztroenterológushoz általában akkor megyünk, ha valami nincs rendben az emésztésünkkel, vagy ha például sokszor fáj a hasunk, de nem tudjuk pontosan lokalizálni és az okokkal sem vagyunk tisztában.

tovább a cikkre