Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Mihez kezdjünk a kutyaharapással?

Kutyaharapás esetén az egyik legfontosabb dolog, hogy ne essünk pánikba! Lássuk el a sebet és ha ezzel kész vagyunk, lehetőleg rövid időn belül derítsük ki, ki a kutya gazdája! Miért? Mert csak tőle tudhatjuk meg, hogy a háziállat be van-e oltva veszettség ellen.

tovább a cikkre

Sebek - hogyan kezeljük őket, mikor menjünk velük orvoshoz

Mikor muszáj orvoshoz fordulni sebek, vágások esetén? Ez egy nehéz kérdés. Nagy kiterjedésű, roncsolt, szúrt, vagy mély sebek esetén, vagy ha idegentest maradhatott vissza, érdemes elmenni az orvoshoz.

tovább a cikkre

A hasi sérülések azért is veszélyesek, mert nincs látható jelük

Tompa hasi sérülés legyakrabban sportolás, magasból esés és közúti baleset során keletkezik. Mit jelent ez a gyakorlatban? Leesett a gyerek a fáról, iszonyat gyorsan tekert le biciklivel a hegyről, és nekiment valaminek, vagy edzés közben történt vele valami.

tovább a cikkre

Az agysérülés nem mindig jár súlyos tünetekkel

Gyermekkorban és időskorban elég gyakoriak a fejsérülések. A gyerekek folyamatosan mozognak, nagyobb esélyük van rosszul esni, az idős emberek pedig elesettebbek, mozgásuk bizonytalan, ami ebben a téli időszakban, a jeges, csúszós utakon nagyobb eséllyel végződik balesettel.

tovább a cikkre

Fejsérülés gyerekeknél: mit csináljunk, mikor hívjunk mentőt?

A fejet érintő sérüléseket érdemes komolyan venni. Az első, és talán a legfontosabb teendő ilyenkor a sérült tudatállapotának felmérése.

tovább a cikkre