Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Milyen tényezők befolyásolják a tikkelést?

Annak ellenére, hogy ma már tudják, a tikkelés idegrendszeri eredetű és a kiváltó okokat nem a pszichoterápiában, hanem az idegrendszeri eltérések összetettségében kell keresni; mégis több olyan lélektani tényezőt ismerünk, amelyek a ticek aktuális súlyosságát befolyásolhatják.

tovább a cikkre

Mi áll a tikkelés mögött?

Bár nagyon sok tévhit tűnik igaznak, azért ne higgyünk el mindent, ami hallunk!

tovább a cikkre

A gerincsérv sokszor tünetmentes

Ki tudja, milyen gerincproblémákkal érdemes orvoshoz fordulni? A gerincben kialakuló degeneratív elváltozásokat - többek között a gerincsérvet vagy porckorongsérvet is - sérülések vagy statikai rendellenességek okozhatják. A reumatológus szakorvos dolga, hogy megkeresse a fájdalom mögött megbúvó okokat.

tovább a cikkre

A felnőttkori fogszabályozásnak főként esztétikai okai vannak

Az évek előrehaladtával a csontok alakulása, fejlődése fokozatosan lassul. Éppen ezért a felnőttkori fogszabályozás ideje a gyermekkorihoz képest akár annak duplája is lehet.

tovább a cikkre

A tinédzserkor átka: az akné

Ha nem is feltétlenül saját tapasztalatból, de bizonyára mindenki találkozott már az akné kifejezéssel. A tinédzserkor hosszan, olykor akár egy teljes évtizedig is elhúzódó bőrbetegségével nagyon sok kamasz küzd.

tovább a cikkre