Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

A bél-agy tengelyen történnek a fontos dolgok

Napjainkban egyre többször halljuk a bélflóra, mikrobiom, probiotikum, prebiotikum, vagy szimbiotikum kifejezéseket. Ha bekapcsoljuk a televíziót, szinte biztos, hogy találkozunk valamilyen bélflórahelyreállító készítmény reklámjával. Ez pedig egyáltalán nem a véletlen műve.

tovább a cikkre

A rosacea nőknél gyakrabban fordul elő

A rosacea egy olyan krónikus bőrbetegség, amelynek következtében a bőr erei kitágulnak, felszíne kipirosodik és gyakran gyulladt csomók is árnyalják a képet.

tovább a cikkre

Tévhitek a szépészeti kezelések világából

Aki szépülni szeretne, jó, ha alaposan utánanéz annak, mi az igazság a különböző orvosi-esztétikai kezelésekkel kapcsolatban.

tovább a cikkre

A szemfelszíni betegségeket gyakran a száraz szem okozza

Kötőhártyagyulladás és a szemhéjgyulladás esetén a szem felszíni rétegei sérülnek, ezért szemfelszíni betegségeknek is nevezzük őket. Ha ezek a rétegek, vagyis a kötőhártya és a szaruhártya nem épek, a szervezet általában gyulladással reagál.

tovább a cikkre

Az SMR technika nagyon jól lazítja a kötőszövetet

A rendszeresen sportolók számára nem ismeretlenek az úgynevezett SMR (self-myofascial release) eszközök, amelyek az izom-, fascia- vagy kötőszövetlazításban nyújtanak segítséget.

tovább a cikkre