Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Az ultrahangos vizsgálatnak egyáltalán nincs egészségkárosító hatása

Sokan használjuk időről-időre egy-egy szűrés vagy betegség kapcsán, de pontosan talán kevesen tudjuk, hogyan is működik és mire jó az ultrahang.

tovább a cikkre

5 tévhit a képalkotó diagnosztika világából, amit sokan igaznak hisznek

Ne higgyünk el mindent, amit hallunk! Ha az ismerősünknek elég volt a natív CT, az nem jelenti azt, hogy egy hasonló problémával nekünk sem kell majd kontrasztosra mennünk. Mindig a kezelőorvos dönt, de sokan vannak, akik ezt másképp gondolják.

tovább a cikkre

https://premiumegeszsegpenztar.hu/egeszsegrovat/vegbelszemolcs-es-vegbelserv-mindketto-veszelyes-de-jol-keze

A végbél-, nemi szemölcs vagy másnéven kondiloma alapvetően egy nemi úton terjedő fertőzésből kialakuló bőrelváltozás, melyet a HPV, a humán papilloma vírus típusai okoznak. A végbélsérv a végbélfal meggyengülése következtében jön létre. Mindkét elváltozás jól kezelhető, ha időben észrevesszük.

tovább a cikkre

A dialízis nem pótolja a veseműködést, de megpróbálja

2017-ben csaknem 700 millió ember élt krónikus veseelégtelenséggel és ez a szám évről-évre növekszik. Ennek a páros szervnek, a vesének a működését több dolog is károsíthatja, a magasvérnyomásbetegség, a cukorbetegség, a dohányzás, a magas koleszterinszint mind-mind olyan tényezők, amelyek veseproblémákat okozhatnak.

tovább a cikkre

Széndioxidos lézeres kezelések a szépség szolgálatában

A lézeres bőrfiatalítás egy olyan eljárás, melynek célja a bőr megújítása és fiatalítása. A technológia az elmúlt évtizedekben rendkívüli ívű fejlődésen és szemléletváltozáson ment át.

tovább a cikkre