Az agysérülés nem mindig jár súlyos tünetekkel

Gyermekkorban és időskorban elég gyakoriak a fejsérülések. A gyerekek folyamatosan mozognak, nagyobb esélyük van rosszul esni, az idős emberek pedig elesettebbek, mozgásuk bizonytalan, ami ebben a téli időszakban, a jeges, csúszós utakon nagyobb eséllyel végződik balesettel.

tovább a kategóriára

Agyrázkódás vagy agyzúzódás - tények és tévhitek a traumás sérülések világából

Sebek, fejsérülések, hasi traumás sérülések, ki tudja, mi bennük a közös? Az mindenképpen, hogy mindegyikkel kapcsolatban van valamilyen tévhit.

tovább a kategóriára

Az orrsövényferdülés csak műtéttel szüntethető meg

Sokan gondolják azt, hogy a horkolást csak és kizárólag orrsövényferdülés okozhatja, pedig ez nem igaz. Az éjszakai hangzavarnak jóval több oka lehet, és ezek közül csak egy az orrsövényferdülés. De mi ez tulajdonképpen? Hogyan orvosolhatjuk?

tovább a kategóriára

A kancsalság általában a gyerekek betegsége

A kancsalság egy többnyire gyermekkorban kezdődő szembetegség. Jellemzője, hogy a két szem nem tud ugyanoda nézni, ezért nem jön létre kétszemes látás. Míg 3-6 hónapos kor alatt ez a jelenség normális, egy éves kor fölött már érdemes gyerekszemészhez fordulni a problémával.

tovább a kategóriára

A mondat, amit soha nem szeretnénk hallani: tetves a gyerek

Így, hogy az iskolakezdés már a küszöbön áll, főleg a hosszú hajú gyerekeket nevelő anyukák fejében fordul meg, hogy mi van, ha a gyerek haja az idén (is) tetves lesz.

tovább a kategóriára