Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Mi mindenért felel a máj?

A máj az anyagcsere egyik legfontosabb központja. Számos, szervezetünk számára fontos építőelem termelésében vesz részt, a vese mellett a másik fő kiválasztószervünk.

tovább a cikkre

Tények és tévhitek a belgyógyászat berkeiből

Belső szerveink működésével kapcsolatban sokféle igaznak hitt, ám téves információ kering a köztudatban. Lássunk néhányat!

tovább a cikkre

Széndioxidos lézeres kezelések a szépség szolgálatában

A lézeres bőrfiatalítás egy olyan eljárás, melynek célja a bőr megújítása és fiatalítása. A technológia az elmúlt évtizedekben rendkívüli ívű fejlődésen és szemléletváltozáson ment át.

tovább a cikkre

A sérv műtéttel jól kezelhető

Bár tény, hogy többfajta sérv létezik, egy közös mindegyikben van: lényegük, hogy a hasfal szerkezetében kialakuló lyukon keresztül kisebb-nagyobb mértékben kitüremkedik a hasüreg tartalmának egy része.

tovább a cikkre

A derékfájás az egyik leggyakoribb fájdalomtípus

A derékfájás a felnőtt lakosság nyolcvan százalékát érinti, de már a serdülők körében is előfordul, ráadásul a derékfájósok többsége visszatérő fájdalmakról számol be. A fájdalom közvetlen kiváltó oka lehet egy rossz vagy hirtelen mozdulat, de sokszor minden előjel nélkül lép fel.

tovább a cikkre