Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Nyaralás közben is beüthet a krach

Nyáron, nyaralás közben is előfordulhatnak a gyerekkel kisebb-nagyobb balesetek. Ilyenkor fontos, hogy a szülők felismerjék a veszélyes helyzeteket, és tudják, mikor van szükség orvosra, vagy mi az, amit maguktól is meg tudnak oldani például egy leégés, egy sebkezelés, vagy egy törött csont ellátása során. Természetesen ezekkel kapcsolatban is vannak tévhitek.

tovább a cikkre

Milyen a jó cipő?

Milyen cipőt vegyek a gyereknek? Milyen cipőt vegyek magamnak? Mi az ideális választás? A cipők kialakítása gyermekkorban a láb fejlődése szempontjából, felnőtt korban pedig a láb egészségének megőrzése szempontjából fontos.

tovább a cikkre

A BÁRÁNYHIMLŐ TELJESEN ÁRTALMATLAN BETEGSÉG?

A gyermekkori bőrbetegségekkel kapcsolatban mindenkinek van véleménye, és persze mindig mindenki jobban tudja a másiknál, mit kellene csinálni, ha a gyerek ekcémás, vagy esetleg bárányhimlője van. Milyen tévhitek övezik a gyermekkori bőrbetegségeket? Figyeljenek csak!

tovább a cikkre

KÉSHET A GYERMEKÁLDÁS A STRESSZ MIATT?

Egy pár életében teljesen természetes, hogy egy bizonyos idő elteltével gyereket szeretnének. Mikortól kell aggódni, ha nem jön a gyerek? Javítható-e a férfi termőképesség? Mutatjuk a tényeket és az ezzel kapcsolatos tévhiteket is!

tovább a cikkre

A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEKKEL KAPCSOLATOS LEGGYAKORIBB TÉVHITEK

Bár a szív- és érrendszeri betegségek egyre több embert érintenek, mégis kevesen ismerik a velük kapcsolatos legalapvetőbb tényeket.

tovább a cikkre