Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Mik azok a reumatológiai betegségek?

A reumás betegségeket másnéven mozgásszervi betegségeknek nevezzük.

tovább a cikkre

Mikor menjünk reumatológushoz?

Minden tagom fáj. Ezt a kifejezést elég sokszor használjuk a mindennapokban. Ha a fájdalmakat nem előzte meg semmiféle sérülés, akkor nagy valószínűséggel a reumatológia felé kell vennünk az irányt.

tovább a cikkre

A HÁT- ÉS DERÉKFÁJÁS SOK ESETBEN MEGELŐZHETŐ

Dr. Vernes Réka, a Swiss Prémium Egészségközpont sportorvosa ebben a hónapban a mozgással kapcsolatos problémák, sérülések rejtelmeibe vezet be bennünket: a sorban az első a hát- és derékfájás, ami a szervi megbetegedések mellett általában nem megfelelően végrehajtott mozgás hatására jelenik meg.

tovább a cikkre

MITŐL FÁJHAT A CSUKLÓ ÉS A KÖNYÖK?

Sportolás közben elkerülhetetlenek a kisebb-nagyobb sérülések. Az ember észre sem veszi, és máris tele van kék-zöld foltokkal. Ha azonban odafigyelünk, elkerülhetjük a helytelen mozgás okozta problémákat. Dr. Vernes Réka, a Swiss Prémium Egészségközpont sportorvosa a klasszikus könyök- és csuklósérülések megelőzésére hívja fel a figyelmet.

tovább a cikkre