TIPPEK EGÉSZSÉGE MEGŐRZÉSÉRE 


GÁTIZOMTORNA

A PROBLÉMÁRÓL RÖVIDEN

Több millió embernél fordul elő akaratlan vizeletvesztés, nőknél és férfiaknál egyaránt. A legtöbben mégis alig tudnak róla valamit.

Nőknél gyakoribb az úgy nevezett stresszinkontinencia, melynek oka lehet terhesség, a szülés vagy a menopauza. Férfiaknál a prosztata megnagyobbodása, főleg a 40-es éveiket követően fokozott valószínűséggel eredményezhet késztetéses és túlfolyásos inkontinenciát.

A kezeletlen vizelet inkontinencia bőrbetegségeket és fertőzéseket idézhet elő. A bőr állandó nedvessége viszketést, kiütést és a bőr kifekélyesedését eredményezheti, illetve fokozza az ismételt húgyúti fertőzések kialakulásának kockázatát. Gyakran szorongás és rossz közérzet, akár depresszió is társulhat a vizelet inkontinenciához.

Az esetek többségében a vizelet inkontinencia megszüntethető vagy kezelhető, különösen, ha a kezelést időben kezdik el. Nem számít, milyen típusú inkontinenciánk alakult ki, és miért, kérjük segítséget, ha szükséges. 

ÍGY JAVÍTHAT MINDEZEN GÁTIZOM TORNÁVAL


A gátizmok megerősítésével csökken az inkontinencia.

A hólyagot a medencefenék izmai tartják a helyén. Amíg ezek az izmok megfelelő állapotban vannak, a vizeletürítés az akaratunknak megfelelően történik.

A szivárgás akkor kezdődik, amikor ezek az izmok veszítenek a rugalmasságukból. Az inkontinencia kezelése során ezért az az egyik legfontosabb teendő, hogy megtanulja elkülöníteni és rendszeresen edzeni a gátizmait. A többi, a vizeletszivárgás féken tartását segítő módszerhez képest ez a leghatékonyabb.INGYENES GÁTIZOMTORNA FÜZET LETÖLTÉSEMENNYI IDŐ MIRE JAVUL A HELYZET?


Néhány hét és már jobb lesz! 

Napi öt perc medencefenék-erősítő edzéssel jelentősen enyhíthető, vagy akár teljesen el is mulasztható az inkontinencia. 

Bárhol, bármikor elvégezheti, nem veszi észre senki. Így mindegy, hogy megbeszélésen, járművön vagy esti randevún ül, csak szorítania kell. Újra meg újra meg újra.

Forrás: helyzetura.hu