Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Hogyan éljünk együtt egy kiskamasszal?

Szülőként fontos, hogy felismerjük, hogy a gyermeknél tapasztalható érzelmi, hangulati és viselkedésbeli változások valójában a kiskamaszkor normál velejárói, és nem feltétlenül valamilyen pszichés probléma, iskolai konfliktusok, kortársak részéről történő kiközösítés, esetleg bántalmazás áll a háttérben. Ez azt jelenti, hogy a változás normális.

tovább a cikkre

Mi áll a tikkelés mögött?

Bár nagyon sok tévhit tűnik igaznak, azért ne higgyünk el mindent, ami hallunk!

tovább a cikkre

A gerincsérv sokszor tünetmentes

Ki tudja, milyen gerincproblémákkal érdemes orvoshoz fordulni? A gerincben kialakuló degeneratív elváltozásokat - többek között a gerincsérvet vagy porckorongsérvet is - sérülések vagy statikai rendellenességek okozhatják. A reumatológus szakorvos dolga, hogy megkeresse a fájdalom mögött megbúvó okokat.

tovább a cikkre

A felnőttkori fogszabályozásnak főként esztétikai okai vannak

Az évek előrehaladtával a csontok alakulása, fejlődése fokozatosan lassul. Éppen ezért a felnőttkori fogszabályozás ideje a gyermekkorihoz képest akár annak duplája is lehet.

tovább a cikkre

A tinédzserkor átka: az akné

Ha nem is feltétlenül saját tapasztalatból, de bizonyára mindenki találkozott már az akné kifejezéssel. A tinédzserkor hosszan, olykor akár egy teljes évtizedig is elhúzódó bőrbetegségével nagyon sok kamasz küzd.

tovább a cikkre