Menedzserszűrés a gyakorlatban

A menedzserszűrés az egyik legnépszerűbb átfogó egészségügyi vizsgálatsor a piacon, amit a Pajzsnak köszönhetően nekem is volt szerencsém kipróbálni.


A vizsgálatokra a váci úti egészségközpontba kellett mennünk, ami a Nyugati pályaudvartól körülbelül hat perc gyalog, ezért az autózás helyett a vonatozást választottuk. Így se a dugó, se a parkolás miatt nem kellett aggódnunk.

Mivel minden orvossal előre le voltak egyeztetve az időpontok, ezért tudtuk, hogy előreláthatólag két órát vesz igénybe az egész procedúra. Éhgyomorra, bőséges vízfogyasztást követően kellett érkeznünk. Vizeletvizsgálatot most nem tartalmazott a csomag, úgyhogy a szűrés reggelén csak az okozott stresszt, hogy el ne felejtsem, hogy nem szabad reggelizni, sem kávét inni. Ezt a tesómmal együtt elég nehezen abszolváltuk, mivel a korán kelő-korán fekvő embertípushoz tartozunk, ráadásul azonnal éhesek vagyunk, amint kinyitjuk a szemünket. De mindent a cél érdekében. Tehát kopogó szemmel, üres gyomorral, de teli hólyaggal érkeztünk a Swiss Medicalba.

Az egészségközpontban reggel 8-kor már gőzerővel folyt a munka. A bejelentkezést hasi és nyaki ultrahang követte. A doktornő nagyon kedves volt, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy nagyon alapos munkát végzett. Annak ellenére, hogy nem volt semmilyen panaszom, az ultrahang kimutatta, hogy van egy két centis epekövem, és egy valószínűleg autoimmun eredetű pajzsmirigy gyulladásom. Megnyugtattak, hogy ha tünetmentes vagyok, akkor nem kell egyikkel sem túl sokat foglalkozni, viszont az epekő műtétet azért vegyem fel a hosszútávú terveim közé, mert elképzelhető, hogy egyszer majd gondot fog okozni. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ettől azért kicsit tartok, mivel az epekövet sem robbantani, sem kiműteni nem lehet. lyenkor az egész epehólyagot eltávolítják. Utánanéztem, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha magánegészségügyi úton szeretném elvégeztetni a műtétet. Mivel ez egy úgynevezett egynapos, laparoszkópiás sebészeti eljárás, a Védőháló támogatásával is el tudom végeztetni, így jóval kevesebbe kerül majd az amúgy közel félmilliós műtét. Addig viszont évente kell járnom ultrahangra, hogy ellenőrizve legyen minden hasi és nyaki szervem.

Ezután következett a vérvétel, ami gyors és fájdalommentes volt, majd begyűjtötték az előző posztomban részletesen kitárgyalt székletmintát is. Mivel addigra már 10 óra felé járt az idő, a vizsgálat végén kaptam egy doboz gyümölcslevet és egy csomag kekszet. A Swiss Medical-nál gondolnak az „éhező” páciensekre is. Ezért jó nagy pirospont jár nekik.

A soron következő vizsgálat volt a nőgyógyászat. Ha valaki rendszeresen olvassa a bejegyzéseimet akkor már jól tudja, hogy mennyi bajom volt a hüvelyflórámmal, és hány nőgyógyászt fogyasztottam el az elmúlt másfél évben. A Swiss Medical-nál egy olyan orvoshoz kaptam időpontot, aki az én szülővárosomból származik. Kicsi a világ. 🙂 Szóval az első pillanattól megvolt a szimpátia és a közvetlen hangnem. Elmeséltem neki a kálváriámat, megbeszéltük, hogy ugyan a menedzserszűrésben benne van a rákszűrés, de mivel még mindig lát valami gyulladást, ezért azt most nem végzi el, viszont vesz kenetet, hogy ellenőrizzük, mi hogyan alakult az elmúlt hónapokban. Megbeszéltük, hogy egy hónappal később jövök majd kontrollra, azonnal tudtam időpontot foglalni, benyújtottam az Ellátásszervezéshez a kárigényt, amit el is fogadtak, és mivel a Swiss Prémium partner, így előfinanszírozásban tudom majd igénybe venni a szolgáltatást. Tehát nem kell nekem kifizetnem, hanem közvetlenül a szolgáltatónak fizet a biztosító. Pipa!

Az utolsó állomás a belgyógyászati vizsgálat volt. Itt csináltak egy EKG-t, felvettek egy családi anamnézist és csináltak egy általános állapotfelmérést. Nagyon türelmesek voltak, és minden kérdésemre válaszoltak.

Végül a tervezett időpontban végeztünk mindketten a testvéremmel, így ő vissza tudott menni dolgozni, nekem pedig szabad volt az egész délután.
Pár nappal később kaptunk egy-egy összefoglalót a vizsgálatokról, valamint néhány életmódbeli tanácsot. Szerencsére a vérképem teljesen rendben van, a székletmintám negatív. Jó irányba haladok.

Mindenkinek ajánlom a Pajzs biztosítást, ami jelenleg 2700 Ft-os havidíjért elérhető. Kétévente biztosítják a menedzserszűrést, ami jelenleg férfiaknak: 105440 Ft, nőknek: 114360 Ft. Tehát ha a pajzs kétéves díját kiszámoljuk, akkor az jön ki, hogy 64800 Ft-ért juthatunk hozzá a szűréshez (ráadásul már egy év után jogosulttá válunk a csomag igénybevételére), és nem kell egyben kifizetnünk egy nagyobb összeget. Valamint a Pajzs díját az EP-számlánkról vonják, úgyhogy még az adókedvezményünket is érvényesíteni tudjuk. Ki az, akinek ez nem éri meg?