SARLATÁN VAGY NEM SARLATÁN? A TÖRTÉNET FOLYTATÓDIK.

Amikor úgy éreztem, hogy a nőgyógyászom nem megfelelően tájékoztat és nem viseli eléggé a szívén a sorsomat, elkezdtem másik nőgyógyászt keresni.



Annak ellenére, hogy mindig magánrendelésen voltam és tetemes összegeket hagytam ott a vizsgálatokért, nem azt kaptam a pénzemért, amit szerettem volna. Ezért olyan orvost kerestem, aki lehetőleg nem csak tünetet kezel, hanem leás a probléma gyökeréhez és azt szünteti meg. Találtam is az interneten egy szimpatikus szakembert, igaz Budapesten, ami vidékiként nem a legkényelmesebb, de mivel helyben nem akadtam megfelelő orvosra, így gondoltam megéri az áldozatot. Sajnos ez az orvos sem volt szerződéses partner, de ez nem lehetett akadály: bejelentettem az igényt a Prémiumnál, ők pedig visszaigazolták, utófinanszírozásban.

Valami nem stimmel

A megadott időpontban a rendelőbe érkezve kicsit furán éreztem magam, mivel se közel se távol nem volt egyetlen asszisztens sem. Gondoltam, talán csak szeret egyedül dolgozni. Mindenesetre csöppet sem éreztem komfortosan magam, a női megérzésem azt súgta, valami nincs rendben.

Az orvos feltűnően sokat beszélt az árakról, hogy mi mennyibe kerül, mintha meg akart volna bizonyosodni arról, hogy biztosan van nálam elég pénz. Beszélt különböző – irtó drága, ráadásul nem is feltétlenül nőgyógyászati – szűrővizsgálatokról, amikkel ki lehet szűrni mindenféle öröklődő betegséget, meg hajlamot. Aztán megvizsgált, és elmondta, hogy komoly gyulladás áll fenn, ráadásul méhszájsebem is van, és lefestette a legbaljósabb kimenetelt, ami létezik. De – természetesen, haha – rögtön kínált megoldást is, 10-20 alkalmas ecsetelést igen borsos áron. Ráadásul a vizsgálatért is irreálisan sokat kért, és csak készpénzben lehetett fizetni. Nagyon fura volt az egész.

Először próbáltam elnyomni a megérzésemet, és újabb időpontot egyeztettem az általa javasolt kezelésre. Sőt még azt az ostobaságot is elkövettem, hogy – annak ellenére, hogy tudtam, teljesen hülyeség egyszerre nyolc darab antibiotikumot bevenni annak érdekében, hogy sokkolja a hüvelyben található baktériumokat, és közben védje a bélflórámat (mert ezt mondta, bizony) – hallgattam rá, és még aznap este bevettem a brutális adag gyógyszert. Mentségemre legyen mondva, nagyon meggyőzően érvelt, azt is mondta, hogy az orvosi kamara engedélyezi ezt a kezelési módot. Iszonyú mázlim van, hogy nem lett tőle komoly bajom. Azóta bárkinek elmesélem, mindenki lesápad, hogy ilyet nem lehet csinálni. Magam is rájöttem, hogy már elsőre hallgatnom kellett volna a megérzésemre. Végül természetesen lemondtam az előjegyzett kezelést.

Nem is értem, miért nem olvastam el korábban az interneten található véleményeket erről az orvosról... Szinte mindenkinek ugyanaz volt a tapasztalata, mint nekem: hogy egy igazi sarlatánról van szó. Ráadásul a számlával sem volt korrekt, mert nem aznapra állította ki. Emellett az elvégzett vizsgálatokat sem részletezte, így a biztosító elsőre – joggal – visszautasította. Újra Pestre kellett utaznom, hogy új számlát kérjek tőle, amire aztán ráírt olyan tételt is, amit nem kellett volna, és amikor megjegyeztem, nemtetszése hangos kinyilvánítása mellett írta meg a harmadik számlát. Szerencsére a biztosító ezt már elfogadta, de még így is elég tetemes összeget vontak le az éves keretemből.

Bízzuk a profikra

Ezek után – már éppen eléggé kétségbeesve – úgy döntöttem, hogy a Prémiumra bízom magam: olyan orvoshoz jelentkezem, aki közvetlen szerződésben áll a ellátásszervezővel. Ebben az esetben egy picit másképp kell intézni a dolgokat.

Az igénybejelentésnél azt a pontot kell választani, hogy még nincs időpontom, majd azt, hogy választok a felajánlott szolgáltatók és időpontok közül. Ilyenkor egyből bekerül az igény a Prémium ellátásszervezőhöz, elbírálják, és ha elfogadták, akkor tudunk időpontot foglalni. Nem kell telefonálgatni vagy emailt irogatni, minden megoldható online. Nagyon klassz és könnyen kezelhető a rendszer. Az orvosokról van leírás, fotó, így megkönnyítik a választást.

Arról, hogy milyen orvost találtam és hogy hogyan folytatódott a történet, legközelebb olvashatsz!


A történet előzményeit itt találod!