Vedd a kezedbe az életedet!

Amikor az első egészségpénztáramhoz csatlakoztam, még nagyon keveset tudtam a megtakarításokról. Ahogy elkezdtem dolgozni, egyre többet tudtam meg a pénzügyekről. Most pedig úgy gondolom, hogy ha én ezeket a dolgokat már húsz évesen is tudtam volna, gazdag ember lennék.



Valamivel az első gyermekünk születése előtt ismertem meg a Prémium Egészségpénztárat. Akkor már tudatosan készültünk a gyermekünk születésére. Minél többet tudtam meg az egészségpénztár által kínált lehetőségekről, egyre inkább erősödött bennem a vágy: szeretnék a tagja lenni.


Hogy miért?

A számtalan lehetőség és a fiatalos lendület mellett, ami ezt a pénzügyi közösséget jellemezte, a legjobban a hozzáállásbeli rendkívüli rugalmasság fogott meg. Nincs tagdíjfizetési kötelezettség, a számla egyszerűen feltölthető akár bankkártyával is, rengeteg kedvezményt lehet igénybe venni az egészségügyi szolgáltatóknál, és nagyon kedvező áron tudok egészségbiztosítást kötni az egész családomra.


Egyértelmű előnyök

#1. Az egészségügyi rendszer átalakult. Egyre többen veszünk igénybe valamilyen magánegészségügyi szolgáltatást: fogorvos, nőgyógyász, optikus, talán ezekhez fordulunk a leggyakrabban a magánellátás keretein belül. Sajnos az utóbbi időben az állami egészségügyben olyan hosszúra nőttek a várakozási idők, hogy gyakran elkeserítően kiszolgáltatott helyzetbe kerül az, akinek nincs alternatív megoldása.

#2. Ha már úgyis magánellátást kell igénybe venni, miért ne igényelnénk vissza utána azt a húsz százalék adókedvezményt, amit az egészségpénztáron keresztül kell megigényelni? A Prémiumnál ráadásul vannak olyan szolgáltatások is, amiért lehet, hogy egyáltalán nem is kell fizetnünk, mert már az alap 85 forintos szolidaritási csomag is biztosítja. Vegyünk például a várólista biztosítást, ami 10 napon belül megszervezi és ki is fizeti helyettünk a nagyértékű diagnosztikai vizsgálatokat.

#3. Természetes, hogy igényünk van arra, hogy tudjuk, mi a helyzet az egészségünkkel. Elmegyünk ugyan a háziorvoshoz, de ő sem lát a testünkbe diagnosztika nélkül, és ilyenkor jól jöhet egy labor, ultrahang vagy röntgen, amit a prémiumos egészségbiztosításnak, a Védőhálónak köszönhetően soron kívül el tudsz intézni.

#4. És végül, de nem utolsósorban: ha visszatekintek a tavalyi év számlaforgalmára, azt látom, hogy a családom rengeteg alkalommal használta az egészségkártyát.