Kalandjaim a Next egészségbiztosítással


Tudtátok, hogy a Next egészségbiztosítás keretein belül bizonyos összegig a járóbeteg szakellátást is fizeti a biztosító? Nekem egészen pár héttel ezelőttig fogalmam sem volt róla.



Legutóbb említettem, hogy a vérképem alapján az éhgyomori cukorszintem magasnak bizonyult. Ezért eljött az ideje annak, hogy végre időpontot egyeztessek egy endokrinológus szakorvossal.

A Prémium ügyfélportálját nagyon kedvelem. Igen informatív, mindent meg lehet találni, amit csak keres az ügyfél. Néha csak úgy kattintgatok jobbra-balra, hogy megismerjem az oldal működését, a még ismeretlen szolgáltatásokat, új funkciókat. Így kerültem a biztosítások kezelése felületre, és akkor döbbentem rá, hogy a Next egészségbiztosítás arra is jó, hogy járóbeteg szakellátást fizessünk belőle. Ez azt jelenti, hogy adott havi díj ellenében minden évben maximum kétszázötvenezer forintot használhatunk járóbeteg ellátásra, és ez az összeg egészen biztosan nem a mi pénztárcánkat fogja terhelni.

Nem is kellett több, azonnal leadtam igénylésemet az endokrinológiai vizsgálatra: pár szóban leírtam a panaszaimat, beklikkeltem, hogy már van időpontom, kitöltöttem az orvosra vonatkozó adatokat és mehetett is az igénybejelentés a biztosítóhoz. Két napon belül jött a válasz, hogy mivel nincsenek szerződésben az általam választott orvossal, ezért utófinanszírozásban tudják megoldani a számla kifizetését. Ennél rosszabb sose legyen.

Elmentem a kiválasztott doktornőhöz a leletemmel. Kiderült, hogy az eredmények sajnos nem relevánsak, mivel a vérvétel előtt ugyan enni nem ettem, viszont végigcsináltam egy pilates órát. Sajnos senki nem mondta, és a vérvételi hely tájékoztatójában sem szerepelt, hogy nem ajánlatos hosszadalmas, megerőltető testmozgást végezni a vérvétel előtti 24 órában. Én pedig laikusként nem gondoltam arra, hogy a mozgás is befolyásolja a vércukor- és az inzulinszintet. Ezért a doktornő beutalt egy ismételt vérvizsgálatra és egy pajzsmirigy ultrahangra. A leletekkel hónap végén kell majd visszamennem a kezelőorvoshoz.

Újra felmentem az ügyfélportálra, és feltöltöttem a beutalókat az ultrahangra és a laborra. Ezeket két napon belül visszaigazolták. Az endokrinológustól kértem számlát azokkal a feltételekkel, amit a biztosító megadott. A dokumentumot feltöltöttem az ügyfélportálra, és két napon belül visszautalták nekem a vizsgálat költségét. Ugyanezt tettem az ultrahangról kapott számlával, amit szintén nagyon rövid időn belül kifizettek.

Ha jól számolom, a vizsgálatok, a laborok és az ultrahang első körben ötvenöt-hatvanezer forint körüli összegre rúg majd, amit a biztosítás fedez teljes egészében. És még csak június van. A biztosítás hatezerkétszáz forint havonta. Szerintem megéri.