Az élet a legjobb rendező

Nincs annál ijesztőbb, mint amikor valakinek a gyermeke kerül bajba. Ez történt nemrég az egyik kolléganőmmel, még az ünnepek előtt.



Felhívott és kétségbeesetten mesélni kezdte, hogy mi történt velük.

Amikor azonnal kell a segítség

A gyermekét edzésen az esti órákban érte egy baleset. Az édesanyja még aznap este be is vitte a klinika sürgősségi osztályára, ahol izomszakadást állapítottak meg, és azt mondták, meg kell műteni. Viszont a műtét előtt egy MR vizsgálatra is szükség van, amit a klinikán nem tudnak megcsinálni. A műtétet egyébként három napon belül el tudják végezni, ha el tudják intézni magánúton az MR vizsgálatot.

Ezen a ponton visszakérdeztem:
- Hogy micsoda? A klinikán nem tudják megcsinálni az MR-t? De hát egészségügyi dolgozó vagy te is, nem tudod valahogy elintézni?
- Nem! – jött a válasz. – Azt mondták, hogy az sürgősségi osztály nem utalhat közvetlenül beteget az MR-re. Ráadásul már a klinikán belül is egy magáncég végzi az MR vizsgálatokat, és sajnos nem kaptam szabad időpontot. Hatvan kilométerre, egy másik városban, Gyulán van a legközelebbi MR, ahol vállalnák is a vizsgálatot a holnapi napon, de csak magánúton, ki kell fizetni.

A kolléganőmnek még régebben, évekkel ezelőtt beszéltem a Prémium Egészségpénztárról, és a Védőháló biztosításról, ami nekünk is segített, amikor a feleségem kezét csak magánúton tudtuk megműttetni. És amikor erről beszéltem, ajánlottam, hogy az egész családját vegye fel a Védőhálóba, hiszen egy jelképes összegért tényleg nagy segítséget nyújthat a bajban. A Védőháló egyik szolgáltatása a várólista biztosítás. Tudjuk, hogy milyen fontos a kezelések megkezdése előtt a megfelelő diagnosztika: a magánellátásban korszerű műszerekkel tudják segíteni az orvosok munkáját, ezt viszont meg kell fizetni.. A Védőhálóban szükség esetén tíz napon belül megszervezik, és ki is fizetik az olyan diagnosztikai eljárásokat, mint amilyen például az MR.

Csakhogy ebben az esetben nekünk nem volt ennyi időnk. Ennek ellenére azt javasoltam, hogy mindenképp hívjuk fel a Prémiumot, hátha tudnak segíteni, nincs veszteni valónk.

Minden jó, ha jó a vége

Innentől felpörögtek az események. Kiderült, hogy a fent említett MR rendelő szerződött partnere a Prémium Egészségpénzárnak, és ha az ismerősöm gyermeke benne van a Védőhálóban, annak sincs akadálya, hogy a Prémium fizesse a számlát. A pénztár folyamatosan kapcsolatban volt a kolléganőmmel, és segítettek neki megszervezni mindent, elkészült MR, és másnap már a vizsgálati eredményekkel mentek vissza a klinikára.
Az ünnepek után felhívtam a kolléganőmet, hogy megkérdezzem, hogy sikerült a műtét. Szerencsére minden nagyon jól alakult, és nagyon hálás volt a Prémium és a Gyulai MR csapatának a rendkívül gyors segítségért.
Azt mondják, az élet írja a legjobb történeteket. Ez a történet ijesztően kezdődött, de szerencsére jól alakult azoknak az embereknek köszönhetően, akik összefogtak a bajban. És azt hiszem, kolléganőm személyében még egy új nagykövetünk is lett.

Én is örülök, hogy segíthettem, hogy márkanagykövetként részese lehettem egy jó dolognak, és remélem, hogy így, a blogon keresztül még sok embernek segíthetünk a legtöbbet kihozni a Prémium Egészségpénztár szolgáltatásaiból.