A Prémiummal jól kezelhető a családi vészhelyzet

Betegség miatt kevesebb fizetést utaltak? Mutatjuk, hogyan készülhetünk fel Prémiumosként az emiatt kialakult családi vészhelyzetekre!


1. Rendszeres megtakarítás


A Prémium Egészségpénztár megtakarítási számláját pont az ilyen helyzetekre találták ki. Rendszeresen félretenni a fizetésünk egy részét egy külön számlára, hogy legyen hova nyúlni baj esetén... Nos, ez már önmagában egy jó stratégia, de a Prémium számlának van két nagyon fontos előnye is. Az otthon tartott pénz az hihetetlenül gyorsan növekvő infláció miatt sajnos egyre kevesebbet ér. Az egy évvel ezelőtt félretett tízezer forint napjainkban már csak nyolc-kilencezer forintot kóstál. A Prémium Egészségpénztárba félretett pénzünkre viszont húsz százalék adóvisszatérítés jár, tehát megőrzi az értékét.

Az egészségpénztári egyenlegünk többféle módon feltölthetjük. Én például a rendszeres bankkártyás feltöltést választottam. Miért? Mert ennek nincs külön díja, szemben az utalással vagy a beszedési megbízással. Ha úgy alakul, egy eseti feltöltéssel a Szerencseszerda elnevezésű nyereményjátékon is részt vehetünk, ahol - ha tényleg szerencsések vagyunk - értékes nyereményeket, vásárlási utalványokat nyerhetünk. Ráadásul a feltöltött pénzünk nem sem veszik el, hiszen a megtakarításunkat gyarapítja.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én szeretem, ha még hó elején levonják a bankszámlámról azt a pénzt amit félre akarok tenni, mert rájöttem, hogy ha több pénz van a számlámon, több olyan dolgot is megveszek, amire nem is igazán van szükségem.

2. Táppénzkiegészítés


Ha már 180 napja rendelkezésre áll a számlán egy összeg, az táppénzkiegészítésként is használható, a kieső jövedelem ebből számla nélkül is igényelhető.

3. Csodakártya a patikában


Ha nincs elegendő pénz az egészségpénztári számlán, de a bankszámlán van, csodakártyával is tudunk fizetni. Ezekre a vásárlásokra is jár a húsz százalék adóvisszatérítés.

4. Gyógyulást segítő eszközök, megelőzés


Az egészségpénztári megtakarításból nem csak gyógyszereket lehet vásárolni, hanem gyógyászati segédeszközöket is. Ilyen például a már korábban is említett párásító készülék, de egy jópofa aroma diffúzort is találtam a pénztár webshopjában.

5. Magánbetegellátás, betegbiztosítás


Ne legyen rá szükség, de 1 éves kortól a gyerekeket is fel lehet venni a biztosítottak közé.

Én az egész családot felvettem a Védőhálóba, ha bármikor is szükség van valamilyen komolyabb diagnosztikára, soron kívül ellátást kaphatunk egy jól felszerelt magánklinikán, vagy rendelőben.

Csak egészség legyen, a többit majd megvesszük - tartja a mondás. A Prémium EP-re pedig pont azért van szükségünk, hogy betegség esetén ne kelljen még az anyagiak miatt is aggódnunk.