20% adókedvezmény

20% adókedvezménnyel élhet minden befizetett forintja után!


Pénztártagként minden egyénileg befizetett forintja után 20% adókedvezményre válik jogosulttá, melynek max. összege évi 150 ezer Ft, az adóévben levont szja előleg erejéig.

Az adókedvezmény már kisebb kiadások esetén is megtakarítás lehet, nem beszélve egy olyan orvosi kezelésekről, mint egy fogbeültetés vagy lézeres szemműtét. A saját költségein felül érdemes családja kiadásait is elszámolnia egészségpénztárra, hiszen így még több termék és szolgáltatás után élhet az adókedvezménnyel.


Az egyéni befizetés mellett az alábbi esetekben is jogosult az adókedvezményre!


Az adókedvezmény visszaigénylése


A NAV immár évek óta elkészíti a magánszemélyek adóbevallási tervezetét, melyet az érintett a megadott határidőig javíthat vagy kiegészíthet. Fontos, hogy az adókedvezményről Önnek rendelkeznie kell  adóbevallásában! 


Az adóbevallásában rendelkezettek alapján az adókedvezmény összegét a NAV 30 napon belül visszautalja azt egészségszámlájára, melyet újból felhasználhat egészségcélú kiadásai finanszírozására.

A pénztártagot az adókedvezmény nem visszaigénylés, hanem visszatérítés formájában illeti meg, amit az adóhatóság számla jóváírásként a pénztártag által választott önkéntes pénztárba utalja, majd a pénztár a tag egyéni számláján jóváírja.

A visszatérítésre csak egy pénztári számla jelölhető meg, és csak olyan, amelyre egyéni befizetés érkezett, vagy amely esetében egyéb jogcímen (pl. lekötés) adó-visszatérítésre jogosult!

A PRÉMIUM Egészségpénztár adószáma az adókedvezmény visszaigényléséhez: 18177734-2-41


Hol ellenőrizheti igénybe vehető adókedvezménye mértékét?

Kihasználatlan adókedvezménye összegét az Ügyfélportál főoldalon láthatja.

Ha még nem regisztrált az Ügyfélportálra, pár perc alatt megteheti. Így folyamatosan nyomon követheti a kihasznált adókedvezménye mértékét, valamint egyenlegét, számlaforgalmát és pénztári teendőit is.


Hogyan fizethet be egészségszámlájára? 


Csodakártyával nem kell előre befizetnie!

Ha csodásított egészségkártyával rendelkezik, nem kell bajlódnia a befizetéssel, hiszen az automatikusan feltöltődik bankkártyájáról, ha épp nem rendelkezik elegendő fedezettel egészségszámláján.

Egészségkártyája csodásítását az Ügyfélportálon végezheti el néhány perc alatt. Már több mint 15 ezer pénztártagunk intézi vásárlásait Csodakártyával! Tudjon meg többet a Csodakártyáról>>

bankkártyás befizetés ügyintézés mobilalkalmazás szolgáltatókereső webáruház