Tervezz okosan a Prémiummal!

Egészségügyi dolgozóként rengeteg beteggel találkozom nap mint nap. Talán ez is az egyik oka annak, hogy olyan fontosnak tartom a felkészülést egy betegségre. Ebben pedig iszonyatosan nagy támaszom a Prémium Egészségpénztár.



Szerintem nem csak én gondolom azt, hogy ebben a mai világban egyre nehezebb orvoshoz jutni. A várólisták egyre csak nőnek, és minél később kapja meg valaki a megfelelő ellátást annál kevesebb esélye van a teljes gyógyulásra. Egy betegség esetén nem csak a kellemetlen tünetekkel kell szembenézni, hanem a kezelés költségeivel és a táppénz miatt kieső jövedelem hiányával is meg kell birkóznia a családnak. Hogyan segít ebben a Prémium? A szolgáltatásokat finanszírozó biztosításokat nézve már a Védőháló is komoly anyagi segítséget nyújthat, mert nem csak az ellátás szervezésben segíthet, de kritikus betegség esetén akár egy millió forint keretösszegig fedezheti a kezelési költségeket. Azért ez a biztosítás havi 85 Ft-ért igazán nem rossz ajánlat. De mik azok a kritikus betegségek? A Védőháló 23 betegségtípust említ meg. Olyan betegségekről van szó, amelyek egészen egyszerűen bárkivel megtörténhetnek. Ha segítségre van szükség, ennek a biztosításnak az egy millió forintos keretösszegét a betegség kialakulásától kezdve akár három évig is igénybe lehet venni. Dönthetsz úgy, hogy igénybe veszed az ellátásszervezést, vagy akár úgy is, hogy a saját választott magánegészségügyi utadon gyűjtött számlákat nyújtod be, és a pénztár kifizeti azt a keretösszeg erejéig.

De a segítség itt nem ér véget, mert ott vannak a Next egészségbiztosítási csomagok, melyek a Prémiumosoknak a máshol több tízezer forintos biztosítások helyett már pár ezer forinttól elérhetőek. Ez tényleg fel tud értékelődni, amikor az ember szembesül azzal, hogy magánegészségügyi ellátást kell igénybe vennie.

Amikor elhangzik a szó: biztosítás, szerintem mindenki elkezd menekülni, és valami olyan fölösleges plusz kiadásra gondol, aminek sohasem térül meg az ára. Azt mondják, az ember agyát a menekülésre programozta a természet, és már a gondolatától is menekülünk annak, hogy velünk bármi rossz dolog megtörténhet. Annak ellenére, hogy mindannyian ismerünk olyan embereket, akik családjában valamilyen komoly betegség ütötte fel a fejét, valahogy nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a mi családunkkal is megtörténhet. Amikor viszont bajban vagyunk, mindent megadnánk, hogy valahogy kikerüljünk belőle, csak az a baj, hogy ilyenkor nagyon nehéz pénzt szerezni. A biztosítás – bármennyire is fölöslegesnek tűnik – az egyetlen olyan szolgáltatás, amit nem vehet meg az ember akkor, amikor szüksége van rá. Akkor már késő ezen gondolkodni. Egészségbiztosítást csak olyan bajra lehet kötni, ami még nem történt meg velünk.

Épp ezért szerintem nem is érdemes sokáig halogatni, mert előbb vagy utóbb mindenkit elér valamilyen betegség, és akkor jó, ha minden családnak van egy vészhelyzeti forgatókönyve.