Mi a kifogás?

Talán első hallásra furának tűnik, de én az egészségpénztár szolgáltatásai közül a bizonyos időközönként megrendezett nyereményjátékos akciókat szeretem a legjobban.

Miért? Több okból is. Ilyenkor mindig remek alkalom nyílik arra, hogy az ismerőseimmel a pénzügyi tudatosság és az egészségügyi megtakarításról kapcsolatáról beszélgethessek. Ezeknek az akcióknak köszönhetően viszonylag sok ismerősöm kapott kedvet ahhoz, hogy kipróbálja az egészségpénztári tagsággal járó előnyöket. Emellett pedig én is szereztem náluk pár jó pontot azzal, hogy elmagyaráztam, hogy is működik például a csodakártya, ami egyébként legjobban tetszett az ismerőseimnek a pénztár szolgáltatásai közül. Tegyük hozzá, hogy sokan azt sem tudták, hogy pénzt kaphatnak vissza az egészségügyi kiadásaik után. 🙂

Amikor megtakarításról beszélünk, sokan jönnek valamiféle kifogással, hogy nincs pénzük, amit félre tudnának tenni, vagy macerás az egész. Néhányan azt mondják, hogy ők még soha nem voltak betegek. Aha, persze. És a családtagjaik sem? Jó nekik. Tudod, én mentősként sajnos tapasztalatból tudom, hogy bármikor lehetsz beteg, és hidd el, jól tud esni, hogy nem a fizetésedből kell kigazdálkodni a kezelés, vagy mondjuk a gyógyszerek árát. Ha nagy baj van, a biztosítási védelem is segít, és ez azért sokkal jobb, mint kölcsönkérni! Ahogy idősödünk, vagy ahogy a szüleink egyre öregebbek lesznek, egyre gyakrabban lesz szükségünk gyógyszerre vagy orvosi segítségre. Ezért soha ne feledd: a Prémium a családok mellett áll.

Akad olyan is, aki azt mondja, hogy macerás a csatlakozás, és különben sem szeret a számlákkal bajlódni. Erre általában csak legyintek, és megosztom vele, hogy a Prémiumhoz csatlakozni mindössze néhány perc, online is megteheti, csak pár kattintás az egész! Az egészségszámla pedig rémesen egyszerűen feltölthető a bankkártyánkról, de kérhetsz automatikus feltöltést is. Sőt, a csodakártyát csak egyszer kell beállítani, és akkor még feltölteni sem kell a számlaegyenleget a vásárláshoz! Ráadásul az olyan helyeken, ahol kártyát is elfogadnak, a számlákat a számlaadó hely automatikusan küldi meg a pénztárnak. Nem neked kell vele törődni. Ha mégis, akkor simán csak fotózd le a számlát, és küldd be online, és kész!

Azt hiszem a kifogások mögött a valódi ok, hogy félünk kipróbálni az új dolgokat. Ragaszkodunk a régi szokásokhoz. Ne tegyük! Nincs több kifogás!