Megtakarítás, a titkos favorit

A Prémiumnak rengeteg hasznos szolgáltatása van. Tényleg. Számomra az egyik legfontosabb az egészségpénztári megtakarítás, amit később vásárlásra használok fel.



Miről szól a megtakarítás? Lássunk egy példát: a telefonok elég gyorsan elavulnak, időnként le kell őket cserélni. Igen ám, de ezek a napjainkban használatos okostelefonok elég drágák, sokan csak hitelből tudják megvenni őket. Kamatmentes hitel nincs. Ha azt írják, hogy van, az sem igaz. Minden fillér bele van építve a szolgáltatás árába.


Szóval szeretnél egy új telefont. Vagy hitelt veszel fel, hogy hozzájuss, vagy egy drágább előfizetést választasz mellé, amit még további egy vagy két évig fizetned kell. Ez idő alatt pedig bármi, tényleg bármi történhet veled: megbetegszel, táppénzre mész és máris bajban vagy mert nem tudod fizetni a kölcsönödet. Mi van, ha előrelátó vagy, és nem cseréled le azonnal a telefonodat, hanem vársz egy kicsit, és félreteszel rá? Lesz egy kis tartalékod – ha nem ér semmi balszerencse –, összegyűlik a pénzed és megveszed magadnak a telefont. Könnyen lehet, hogy már egy jobbat is tudsz venni az árából, és utána semmi kötelezettséged nincs. Akár el is adhatod. Pedig csak egy kicsit voltál türelmes.

A lényeg, hogy az egészségpénztári megtakarítás során egy olyan dologra teszel félre, amire előbb vagy utóbb biztosan szükséged lesz akkor, amikor majd megbetegszel. Ó, persze, lehet, hogy te sosem leszel beteg, de mi a helyzet a családoddal, a gyerekekkel? Ha van egészségpénztári megtakarításod, akkor csak előveszed a kártyádat, bemész a gyógyszertárba, és úgy jössz ki az életmentő csomaggal, hogy most, amikor a leginkább szükséged van plusz pénzre a táppénz miatt, semmiért nem kell fizetned. Persze ez sincs ingyen, a pénztár mögött is emberek állnak, akik tologatják a papírokat, kitalálják az akciókat, megkeresik az új szolgáltatókat. Nyilván ők is bérből élnek, de neked nem kell aggódnod az ezzel kapcsolatos költségek miatt. Miért? Egyrészt azért, mert minden megtakarított forintod után évi húsz százalék adókedvezményt írnak jóvá a számládon. Mutass nekem egy olyan bankot, amelyik húsz százalék kamatot fizet a megtakarításaid után! Másrészt azért, mert a Prémium rendkívül rugalmasan kezeli a dolgokat. Olyan, mint egy persely: ha van pénzed, teszel bele, ha nincs, nem teszel. Nincs semmilyen kötelezettséged. Már hallom is a kifogásokat: jó-jó, de nekem nincs annyi pénzem, hogy rendszeresen félretegyek belőle. Na, ez az a pillanat, amikor a Premium bedobja a csodafegyvert. Mert a csodakártyával nem is kell megtakarítanod, csak vásárolni a patikában vagy a drogériában, bárhol, ahol elfogadják. Érted, úgy, ahogy korábban is vásároltál! A különbség csak annyi, hogy kapsz utána adójóváírást, mert a bankkártyáról átemelt pénz szintén megtakarításnak számít. Elképesztő!

Minden évben százötvenezer forinttal több marad

Egy évben maximum hétszázötven ezer forintot számolhatsz el így, ami azt jelenti, hogy évi százötvenezer forinttal több marad a pénztárcádban. Pontosabban ennyi adóvisszatérítést kapsz. Adót fizetni senki nem szeret. Visszakapni? Annál inkább. Ez a pénz ráadásul már egy komolyabb kiadásra is elég. Gyakorlatilag egy kiadós fogászati kezelés, vagy egy jó minőségű szemüveg ára, amit pénz nélkül is megvehetsz!



Én családban gondolkodom, és nyilván nem vagyok ezzel egyedül. A mi éves egészségügyi költségünk a leghúzósabb kiadások közé tartozik. A nagyszülőkkel és a gyerekekkel együtt ez az összeg simán eléri a több százezres tételt. Mivel nálunk minden családtagot bekerült a kedvezményezettek közé, így könnyedén elszámolhatom az ő kiadásaikat is. Emellett kiterjesztettem rájuk a Védőhálót is, mert bármikor jól jöhet.