Fogamzásgátlás? Segít a Prémium!

Nőtársaimhoz hasonlóan fiatalkoromban a fogamzásgátlást a lehető legegyszerűbb módon, fogamzásgátló tablettával oldottam meg. Lassan középkorú nőként már nem ezt az utat követem, hiszen más módszerek is a rendelkezésemre állnak egy esetleges, nem kívánt terhesség elkerülése érdekében.



Szóval alighogy rendbejött a hüvelyflórám, máris egy újabb projektbe kezdtem. A lactobacillusok újbóli megjelenése és a rossz baktériumok, gombák eltűnése után arra gondoltam, hogy itt az ideje olyan fogamzásgátló módszerek után nézni, amik nincsenek rossz hatással a szervezetemre.

Ahogy már említettem, fiatalabb koromban rövid ideig fogamzásgátló tablettát szedtem. Szerencsére csak alig egy évig, így nem lett semmilyen hosszútávú hatása. Sajnos nem egy barátnőm küzd a hosszú éveken át szedett fogamzásgátlók utóhatásaival. Talán nem meglepő, hogy bármely fajtáját is választjuk a teherbeesés elkerülésének, a
Prémium ebben a témában is a segítségünkre lehet. A fogamzásgátló tabletták például csodakártyával is megvásárolhatóak.

Prémiummal a fogamzásgátlásért


Nekem a lányom születése után hormontartalmú spirálom volt, amit nőgyógyász ír fel receptre és ő is helyezi fel. Mind a spirálról, mind a felhelyezésről kérhetünk egészségpénztári számlát. A spirál egyébként egy igen kényelmes megoldás. Semmilyen odafigyelést nem igényel a részünkről, ráadásul a menzesz is szinte teljesen megszűnik. Közelebbről nézve azonban vannak hátulütői is. Ahogy minden hormontartalmú készítmény, úgy ez is beleavatkozik a szervezet nagyon kényes hormonháztartásába. Emellett a spirál úgynevezett jelzőszála irritálhatja a méhszájat, és a hüvelyflóra alakulásába is beleszólhat. Többek között ezért is vetettem le az utolsó spirálomat idő előtt: arra gyanakodtam, hogy ez is közrejátszhatott a lactobacillusok eltűnésében. Létezik azonban hormonmentes spirál is, sőt, egy viszonylag új találmány a rézgyöngy, amely szintén csak mechanikus úton akadályozza a fogantatást. Ezeket is kérhetjük egészségpénztári számlánk terhére.

A fenti módszerek csak a nem kívánt terhességtől védenek meg minket. Ha a nemi betegségeket is el akarjuk kerülni, akkor ajánlatos óvszert használni. Ez a női szervezetre egyáltalán nem veszélyes módszer sajnos a férfiak körében nem túl népszerű. A legtöbben azzal indokolják a kondommal kapcsolatos ellenérzésüket, hogy használata csökkenti az élvezet mértékét. Pedig manapság már a kondomok is megvásárolhatók
EP-kártyával!

Nemcsak a változatosság, a változás is gyönyörködtet


Amikor levették a spirálomat, elkezdtem alternatív módszerek után kutatni. Érdekelt, hogy milyen hormonmentes, megbízható fogamzásgátlók vannak még a piacon. Arra a meghökkentő következtetésre jutottam, hogy a 21. században egyrészt még mindig szinte minden esetben a nőnek kell áldozatot hozni (hormontartalmú fogamzásgátlókkal mérgezni magát, idegen testet helyeztetni a méhébe, vagy mindkettő), másrészt nem nagyon van olyan módszer, ami mindkét fél számára elfogadható, kényelmes és biztonságos is. Gondolok itt például a szeretkezés előtt a hüvelybe helyezendő kúpra, ami ugyan hormonmentes, de a hatékonyságát mérő statisztikák (és mellesleg a nőgyógyász saját tapasztalatai) nem túl bíztatóak azok számára, akik valóban nem szeretnének gyereket.

Milyen lehetőségek vannak még? Melyiket választottam? Miért? A következő posztból kiderül!