A megelőzés életet menthet


Egy friss kutatás szerint egyre többen választják a magánegészségügyi ellátást, de csak tizenkét százalékuknak van magánegészségbiztosítása. Mi a helyzet a többi emberrel? Ők saját zsebből fizetik?



Az adószabályok korábbi változása miatt sok munkáltató megszüntette a dolgozók egészségpénztáron keresztüli támogatását, és sokan azóta sem használják tudatosan az EP számlájukat. Pedig az egészséges dolgozó kevesebb időt tölt táppénzen, többet tud termelni, nem beszélve arról, hogy az a munkahely, amelyik gondoskodik az alkalmazottairól, a munkavállalók részéről is nagyobb megbecsülésben részesül. Hogy miért? Mert jó érzés olyan helyen dolgozni, ahol törődnek velünk, törődnek az egészségünkkel. Sajnos itthon a magánegészségügyi ellátást még mindig túl sok munkáltatónál csak egy szűkebb, felsővezetői körnek biztosítják.

Az egészség nagy kincs


A betegségek kezelésének leghatékonyabb módja a megelőzés. Sokszor még semmi tünetünk nincs, de a szervezetünkön belül már ott vannak az árulkodó jelek, amik arra utalnak, hogy valami nincs rendben. Erre a problémára jelenthet jó megoldást egy rendszeres alapos szűrővizsgálat. Sajnos ma Magyarországon egy már kialakult betegség esetén is csak késedelmesen férünk hozzá az orvosi vizsgálatokhoz, a megelőzés fontosságára pedig egyre kevesebben gondolnak. Mert addig amíg minden rendben van, nem foglalkozunk azzal, hogy mi lenne ha. Ha hirtelen olyan orvosi ellátásra lenne szükségünk, amihez mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Pedig ezekben az esetekben szerintem sokan választanák a Prémium Egészségpénztárt, aminek tagjai rendkívül kedvező díjért tudnak minőségi ellátást igénybe venni.

Halottál már a menedzserszűrésről?


A vezető beosztású emberek azért olyan értékesek a cégek számára, mert nehezen pótolhatók. Egy-egy vállalat nem engedheti meg magának, hogy a felsővezető hónapokra kiessen a cég életéből. Ezért rendszeresen szervez számukra szűrővizsgálatokat, hogy még időben elejét vegyék egy súlyosabb betegség kialakulásának.

Míg egy cég esetében a felsővezetőkre kell vigyázni, addig egy család esetében az egész család, pénzügyi szempontból pedig különösen a pénzkeresők egészségére. Ki fogja megtermelni a kenyérre valót, ha mi betegek vagyunk és nem tudunk dolgozni?

Otthon mi, családfenntartók vagyunk a kulcsemberek, rajtunk múlik, hogy sikerül-e befizetni a számlákat, a lakáshiteltörlesztőt, vagy a kollégiumi díjat. Ezért sem engedhetjük meg magunknak, hogy csak azért, mert nem voltunk elég preventívek, valamilyen súlyosabb betegség kialakuljon a családban.

Segít a Prémium


Ha már van megtakarításunk, használhatjuk például táppénzkiegészítésként, a lakáshiteltörlesztő csökkentésére vagy a kollégium díjának csökkentésére. De ennél több dolgot is tehetünk.
Mivel a Prémium Egészségpénztár közössége óriási, egy ekkora közösségnek a biztosítótársaságok is jelentős kedvezményeket adnak. Ilyen szolgáltatás a Pajzs egészségbiztosítás is, amelynek egyik összetevője a menedzserszűréshez hasonló szűrővizsgálatok megszervezése.

Hogy mi hogyan használtuk ezt a szolgáltatást, arról a következő posztomban beszélek részletesen.



A cikk bevezetőjében említett kutatásról itt találtok további információkat.